AcasăPoliticaZegrean da peste cap planurile lui Iohannis

Zegrean da peste cap planurile lui Iohannis

Dupa ce DNA a anuntat ca intentioneaza sa inceapa urmarirea penala fata de Victor Ponta, presedintele Klaus Iohannis s-a grabit sa fluturea varianta suspendarii pe sub nasul premierului.

Klaus Iohannis a luat in calcul suspendarea premierului

Demisie sau suspendare, acestea erau optiunile pe care Iohannis i le-a pus in vedere, saptamana trecuta, lui Victor Ponta.  Chiar daca el a fost cel care a adus in discutie subiectul suspendarii, seful statului a dat de inteles ca nu isi doreste sa recurga la decizii extreme. „In cazul in care se intra in faza de urmarire penala, aceasta permite anumite actiuni din partea presedintelui. Sper sa nu ajungem pana la suspendare. Cea mai buna optiune este o demisie a Guvernului”, afirma Klaus Iohannis. Seful statului este contrazis insa de presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, acesta aratand ca, in cazul lui Victor Ponta, legea nu-i lasa loc de manevre „Daca  (premierul/ ministrul – n.r.) nu este membru al Parlamentului poate fi suspendat de presedinte.

Augustin Zegrean il trimite pe presedinte la lege

Presedintele trebuie sa ceara urmarirea lui de catre Parchet si in situatia asta poate sa dispuna suspendarea. Asa scrie la lege”, a explicat presedintele CCR. Intrebat despre o posibila „fortare” a suspendarii, Zegrean a dat de inteles ca in Romania totul este posibil. „Pai cum s-o fortezi, daca la lege scrie cum trebuie facut? Poti sa fortezi, poti sa faci ce vrei, dar legea e altfel”, a conchis Augustin Zegrean.

Presedintele, o noua victorie in instanta

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, ieri, contestatia presedintelui Klaus Iohannis, la raportul ANI privind un conflict de interese in care seful statului s-ar fi aflat cand era primar la Sibiu. „Instanta a dispus anularea raportului de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate”, a declarat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean. Totodata, acesta a precizat ca decizia nu este definitiva si poate fi atacata in termen de 15 zile, iar judecarea va fi la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

author avatar
Adelina Ionicel
1.830 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger