AcasăPoliticaZegrean a explicat in ce conditii poate presedintele sa suspende un ministru:...

Zegrean a explicat in ce conditii poate presedintele sa suspende un ministru: „Asa scrie la lege”

Augustin Zegrean a precizat ce prevede legea in situatiile in care se pune problema ca presedintele sa ajunga in situatia de a dispune suspendarea unui membru al Guvernului.

In conditiile in care, marti, plenul Camerei a respins solicitarea procurorilor anticoruptie in privinta urmaririi penale a premierului, in privinta unor suspiciuni privind trei situatii de presupus conflict de interese (in privinta numirii lui Dan Sova ca ministru in Guvern-n.r), dar avand in vedere ca DNA-ul a dispus, dupa cum rezulta din informatiile oferite publicitatii vinerea trecuta, efectuarea urmaririi penale fata de Victor Ponta, „la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, in prezent prim-ministru al Romaniei, cu privire la savarsirea infractiunilor de: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni) – complicitate la evaziune fiscala in forma continuata -spalarea banilor”, si cum nu au fost putini cei care s-au intrebat asupra posibilitatii ca presedintele sa il suspende pe actualul sef al Guvernului, avand in vedere acuzatiile aduse de catre reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie in perioada in care era doar avocat, Augustin Zegrean a facut lumina in aceasta chestiune.

Mai precis, judecatorul care conduce Curtea Consitutionala a amintit in ce conditii prevede legea ca seful statului poate suspenda un ministru, indeosebi in conditiile in care faptele de care este acuzat ar fi fost comise in perioada in care respectivul sau respectiva nu aveau mandat in Executiv. Iar lucrurile stau astfel, dupa cum precizat, joi dimineata, seful CCR: „Daca nu este si membru al Parlamentului. Daca nu este si membru al Parlamentului atunci poate fi suspendat de presedinte. Presedintele trebuie sa ceara urmarirea lui de catre Parchet (…) Asa scrie la lege”.

author avatar
Cristina Stefan
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger