AcasăPoliticaVrea sa se cerceteze mai rapid unele dosare vechi. Iohannis: "Cine a...

Vrea sa se cerceteze mai rapid unele dosare vechi. Iohannis: „Cine a gresit, va plati!”

Sunt mai multe situatiile in care seful statului a cerut „celeritate” in privinta unor cauze instrumentate de reprezentantii Ministerului Public, nu doar cea privitor la teza sefei DNA.

Informatia si-a gasit confirmare chiar de la Klaus Iohannis. Care, in afara faptului ca l-a „rugat” pe Procurorul General sa se rezolve cu celeritate speta privind suspiciunile ce planeaza in cazul doctoratului sefei DNA, aspect pe care l-a dezvaluit seara trecuta, a admis, joi dimineata, ca a mai discutat cu Augustin Lazar si in privinta altor chestiuni pe care le-ar vrea solutionate mai rapid.

Discutiile au avut loc chiar la sediul Presedintiei, adica la Cotroceni, a dezvaluit Iohannis. „L-am rugat sa ia toate masurile care se pot lua pentru a introduce celeritate in exercitiul cercetarilor (…) Am rugat sa se ia masurile care se pot lua, desigur, pentru a se face cercetarile mai rapid”, a precizat presedintele, care s-a declarat convins ca unele aspecte in privinta cauzelor respective trebuie lamurite de procurori, nu de istorici.

In dreptul argumentelor care l-au determinat sa solicite aceasta sporire a vitezei cu care se lucreaza la aceste cauze, seful statului a adus in discutie faptul ca nu e normal ca romanii sa nu stie, nici la acest moment, cine anume se face vinovat in cazul Revolutiei, spre exemplu. „Avem dosare vechi, unele extrem de vechi -ma gandesc la dosarul Mineriadei, dosarul Revolutiei. Este inacceptabil sa stam si sa nu stim ce s-a intamplat”, considera presedintele, care ar vrea sa vada ca „cine a gresit va plati”.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger