AcasăPoliticaVotul din Diaspora scindeaza Romania

Votul din Diaspora scindeaza Romania

Pana sa-i uneasca pe romani in calitate de presedinte, premierul Victor Ponta ii dezbina prin modul defectuos in care a organizat alegerile in Diaspora.

”Orasul Revolutiei” nu se dezminte si pledeaza pentru un vot corect in tara si in diaspora

Traditional, romanii din afara tarii voteaza contra PSD-ului. Ca sa evite surprizele neplacute, pesedistii au redus numarul de sectii de vot din diaspora occidentala sau le-au infiintat in locuri cat mai indepartate de comunitatile cu numar mare de romani. Singura exceptie: Moldova de peste Prut, unde Victor Ponta a reusit sa-i cucereasca pe romani cu sprijinul premierului Iurie Leanca. Odata limitat accesul la vot, rezultatele din diaspora nu i-au mai fost nefavorabile candidatului PSD, Victor Ponta, dar in schimb a intaratat spiritele nu numai in strainatate, ci si in tara. Iar cum bataia de joc risca sa se repete si in turul doi cata vreme ministrul de Externe, Titus Corlatean, refuza sa organizeze mai multe sectii de votare si incearca sa-i prosteasca pe romanii stabiliti in occident cu cateva stampile in plus, romanii din tara au iesit in strada in mai toate marile orase ale tarii, in frunte cu Bucurestiul. Protestatarii nu numai ca s-au solidarizat cu romanii din diaspora, cerand ”alegeri libere” si ”vot corect”, dar au  si cerut demisia lui Victor Ponta, la pachet cu intreg guvernul dominat de PSD.

PSD s-a repliat si i-a scos si el in strada pe sustinatorii lui Victor Ponta

De aici la organizarea unui contra-miting pesedist nu a fost decat un pas, repede facut la Brasov, unde cele doua tabere plus jandarmii prezenti s-au si imbrancit lejer.

Olguta Vasilescu, o noua gafa

Functia il obliga pe ministrul de Externe Titus Corlatean sa scoata castanele din focul aprins in diaspora

Luati prin surprindere, unii dintre social-democrati si-au pierdut cumpatul. Este si cazul Olgutei Vasilescu, primarul Craiovei, care s-a minunat de importanta data protestelor si a amenintat cu declansarea unui ”razboi civil”. ”Toate televiziunile sunt in delir ca au iesit 2000 de insi in strada. Asa si? Maine suntem capabili sa strangem 20 000, fara probleme, doar la Craiova. O facem si noi? Facem razboi civil sau il convinge cineva pe mutu ala sa iasa la dezbatere, sa il vada lumea ce are in cap?”, s-a grabit distinsa doamna sa dea cu bata-n balta.

Corlatean, pe faras

Pe acest fond, Traian Basescu a revenit cu o noua cerere de demitere a ministrului Titus Corlatean, dupa ce acesta din urma a sustinut ca legea nu-i permita sa mareasca numarul de sectii de votare din strainatate – afirmatie dezmintita, oficial, de BEC. ”In conditiile in care ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean a dezinformat intr-o declaratie de presa, dorind in acest fel sa impiedice dreptul constitutional al cetatenilor romani din strainatate de a vota, presedintele Traian Basescu considera ca se impune demiterea imediata a acestuia”, a reactionat imediat seful statului.

author avatar
Simona Badulescu
528 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger