AcasăPoliticaVot in plen: Deputatul Gurzau nu poate fi retinut

Vot in plen: Deputatul Gurzau nu poate fi retinut

UPDATE: O noua situatie greu de catalogat s-a produs marti dupa-amiaza in Camera Deputatilor. Si spunem asta avand in vedere ca, in ciuda faptului ca solicitarea privind retinerea deputatului Gurzau nu a trecut la vot, cea privind arestarea a intrunit un numar suficient de voturi cat sa fie declarata admisa.  Concret, au fost 124 de voturi „pentru” si 114 „impotriva”. Ceea ce inseamna ca procurorii nu il pot retine pe parlamentarul PMP, dar ca pot sa se adreseze Inaltei Curti, cu o propunere de arestare pe numele lui Gurzau.

Prima dintre cele doua solicitari inaintate din directia conducerii DNA pe numele deputatului PMP Adrian Gurzau, cea privind incuviintarea retinerii parlamentarului, nu a primit unda verde, in urma votului.

Desi numarul de voturi in favoarea cererii procurorilor a fost mai mare decat cel impotriva, s-a tinut cont de faptul ca nu a fost intrunit numarul de voturi necesar validarii solicitarii, drept urmare demersul a fost declarat respins. Dupa numararea voturilor, de la tribuna salii de plen s-a anuntat faptul ca au fost 278 de deputati prezenti la sedinta, ca dintre ei au votat 267, un vot fiind anulat. Din randul celor 266 de voturi valabil exprimate, 136 au fost „pentru”, iar 130 „impotriva”. Ca urmare, deputatul care a citit rezolutia a tras urmatoarea concluzie: „cu rusine trebuie sa anunt faptul ca (…) se constata ca nu a fost intrunit numarul de voturi necesar pentru adoptarea proiectului de hotarare”.

Urmeaza votul pe marginea cererii prin care procurorii cer incuviintarea unei eventuale arestari a deputatului aflat la sefia PMP Cluj, suspectat de trafic de influenta intr-un dosar legat de numele Carpatica Asig. Procedura – una secreta cu bile- este in plina desfasurare la acest moment.

Ar mai fi de mentionat faptul ca, deunazi, Comisia Juridica a votat in favoarea aprobarii cererilor DNA.

sursa foto: Facebook/Adrian Gurzau

author avatar
Cristina Stefan
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger