AcasăPoliticaVosganian vrea sa-l bage in penal pe Basescu

Vosganian vrea sa-l bage in penal pe Basescu

Acuzat de subminarea economiei nationale, fostul ministru liberal Varujan Vosganian accepta sa mearga la DNA doar de mana cu Traian Basescu si Emil Boc.

Fie ca sunt din tabara Puterii sau a Opozitiei, adversarii actualului presedinte spera sa-l vada pe acesta luand drumul DNA-ului

Cu un an in urma, DNA cerea Parlamentului avizul necesar inceperii urmaririi penale a senatorului PNL Varujan Vosganian, ministrul Economiei la acea vreme, intr-un dosar legat de ”baietii destepti” si achizitiile lor din domeniul energetic. Dosar in care figura si pedelistul Adriean Videanu – unul dintre predecesorii lui Vosganian la ministerul cu pricina, iar acuzatiile aduse celor doi politicieni erau aceleasi: ”complot si subminarea economiei nationale”. Subminare concretizata prin facilitatile oferite ”baietilor destepti”, respectiv vanzarea gazelor, catre firmele respectivilor, la un pret mult redus.

Fostul ministru al Economiei incearca sa-l implice pe Traian Basescu in dosarul in care el insusi este acuzat de subminarea economiei

Conform spuselor lui Vosganian, facilitatile aprobate de el au fost insa un fleac fata de cele oferite, acelorasi ”baieti destepti”, de catre premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu. Mai exact, liberalul sustine ca discount-ul aprobat de el, in februarie 2008, a fost prelungit de Guvernul Boc, in martie 2009. Ba mai mult, premierul Boc ”a adaugat o facilitate mult mai substabtiala – furnizarea gazelor doar din productia interna”, prin intermediul unei ordonante de urgenta ”aprobata de Parlament si promulgata imediat de presedinte (Basescu – n.r.), care nu a avut nicio obiectie”. ”Sa rezumam. Daca eu sunt prezumtiv vinovat si merit sa fiu cercetat, atunci Traian Basescu si Emil Boc o merita cu varf si indesat, cu de zece ori mai multe argumente decat mine”, conchide Varujan Vosganian.

 

author avatar
Simona Badulescu
1.055 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger