AcasăPoliticaVosganian o ia pe urmele lui Videanu

Vosganian o ia pe urmele lui Videanu

DIICOT cere Senatului, pentru a doua oara, avizul necesar declansarii urmaririi penale a fostului ministru Varujan Vosganian – acuzat de procurori, alaturi de Adriean Videanu, in dosarul Interagro-Romgaz.

Chiar daca, initial, a fost salvat de colegii sai senatori – care au votat impotriva anchetarii sale, Varujan Vosganian are mici sanse sa scape de procurori si de aceasta data. Procurori care insista sa clarifice modul in care afaceristul Ioan Niculae cumpara mari cantitati de gaze naturale la preturi preferentiale, pentru firma sa Interagro, atat pe vremea cand Ministerul Economiei era condus de pedelistul Adriean Videanu, cat si pe vremea succesorului sau liberal, Varujan Vosganian.

Si mai exact, cei doi fosti ministri sunt acuzati de DIICOT de constituire a unui grup infractional organizat, de abuz in serviciu si de complicitate la delapidare. Neavand calitatea de parlamentar, Videanu a fost deja anchetat in cauza, ba chiar s-a trezit cu sechestru pus pe actiunile sale de la Titanmar (sechestru de care a scapat ajutat de Alina Bica, dar ca ”bonus” s-a trezit implicat in alt dosr si chiar varat dupa gratii, pentru 30 de zile). Pe Vosganian in schimb nimeni nu l-a atins cu vreo intrebare, situatie care ia sfarsit acum, cand procurorii DIICOT au repus pe tapet cazul Interagro-Romgaz, solicitand atat acordul Senatului pentru urmarirea lui Vosganian, cat si avizul presedintelui pentru anchetarea lui Videanu – aviz care se va obtine la fel de usor ca si prima data. Vosganian va avea, in schimb, neplacerea de a-si vedea colegii senatori incuviintand de aceasta data, vor – nu vor, anchetarea sa.

author avatar
Simona Badulescu
570 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger