AcasăPoliticaVor sa inchida robinetele de bani pentru partide

Vor sa inchida robinetele de bani pentru partide

Tinerii pesedisti Victor Negrescu (foto) si Cosmin Necula au pus gand rau finantarii partidelor

Social-democratii Victor Negrescu si Cosmin Necula propun o finantare limitata si transparenta a campaniilor electorale si a partidelor.

Tinerii pesedisti Victor Negrescu (foto) si Cosmin Necula au pus gand rau finantarii partidelor

Europarlamentarul Victor Negrescu si deputatul Cosmin Necula, ambii membri ai PSD, considera ca mediul privat, ”ghidat de interese financiare”, a influentat negativ actul politic in ultimii ani, prin urmare este cazul ca legislatia sa se schimbe astfel incat finantarea mass-media de catre partide sa fie considerata infractiune. ”Vrem sa limitam practica materialelor promotionale politice in presa si intre campaniile electorale. Partidele si candidatii nu vor mai putea achizitiona sau inchiria materiale promotionale, pungi, panouri publicitare sau reclama de presa. Decizia politica trebuie sa fie delimitata de lobby-ul privat si viceversa.

Cosmin Necula

Prin acest demers dorim limitarea oricaror influente din partea partidelor politice in mass-media, dar si disparitia rolului jucat de finantatori in deciziile politice”, sustin cei doi, care sunt si reprezentanti ai organizatiei ”PES activists Romania”. Organizatie care propune si impunerea unor limite in finantarea partidelor, respectiv un salariu mediu brut in cazul persoanele fizice si maximum 10% din impozitul pe profit pentru persoanele juridice. ”Daca vrem o democratie puternica si o reinventare a intregii clase politice din Romania trebuie sa incurajam transparenta decizionala si sa facem tot ceea ce putem pentru a aduce decizia politica cat mai aproape de oameni”, afirma Negrescu si Necula.

author avatar
Simona Badulescu
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger