AcasăPoliticaVoiculescu risca pedeapsa cu inchisoarea

Voiculescu risca pedeapsa cu inchisoarea

Procesul ”ICA”, in care este acuzat Dan Voiculescu, a ajuns la final, instanta urmand sa pronunte verdictul in doua saptamani.

Procurorii cer inchisoare cu executare pentru Dan Voiculescu

Ultimul termen al procesului s-a consumat ieri, cand acuzarea si apararea si-au prezentat pledoariile finale. Inainte de a intra in sala de judecata, Dan Voiculescu a afirmat ca poate nici nu ar mai fi trebuit sa se prezinte, din moment ce ”Organele (de presa – n.r.) doamnei Udrea si ale lui Basescu au dat deja verdictul”, dar ca el personal are ”mare incredere in Justitie, in ciuda unor presiuni care se fac”.

In timpul sedintei, procurorii (care il acuza pe Voiculescu de spalare de bani in dosarul privatizarii ICA) au cerut pedeapsa cu inchisoarea pentru liderul conservator si instituirea de sechestru pe averea acestuia, in vederea recuperarii prejudiciului creat (calculat la 60 de milioane de euro). In timp ce Dan Voiculescu era judecat la Tribunalul Bucuresti, seful Antenelor, Sorin Alexandrescu, a petrecut ore intregi la DNA, unde i s-a prezentat materialul de urmarire penala in dosarul in care este acuzat de santajarea administratorului RCS/RDS, Ioan Bendei. In plus, procurorii anticoruptiei i-au prelungit lui Alexandrescu interdictia de a parasi tara.

author avatar
Simona Badulescu
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger