AcasăPoliticaVladescu si Videanu, in fata procurorilor antimafia

Vladescu si Videanu, in fata procurorilor antimafia

Cei doi fosti ministri s-au prezentat la primele ore ale zilei de miercuri la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Organizate pentru a fi audiati, insa in cauze diferite.

Primul care a dat ochii cu procurorii antimafia a fost Sebastian Vladescu, fostul ministru al Finantelor din Guvernele Tariceanu si Boc, care a ajuns la sediul central al DIICOT-ului cu scurta vreme inainte de ora 9 si se afla si la acest moment la audieri.

Motivul prezentei sale in fata anchetatorilor antimafia este legat de dosarul Rompetrol II, in care este suspectat, printre altele, de constituirea unui grup infractional organizat, dar si de abuz in serviciu si in care, foarte probabil, este asteptat sa dea lamuriri. Vladescu nu este singurul fost ministru urmarit penal in cauza respectiva, alaturi de numele sau fiind mentionate de catre procurorii DIICOT si cele ale lui Dan Ioan Popescu, Gheorghe Pogea, dar si Mihai Tanasescu.

Si pentru ca tot vorbeam de ex-ministri intrati in vizorul anchetatorilor de la DIICOT, va spuneam ca in aceasta dimineata a mai ajuns la DIICOT si Adriean Videanu, fost sef al Ministerului Economiei in perioada Guvernului condus de democrat-liberalul Emil Boc. Videanu este audiat in dosarul Romgaz – sau al „gazelor ieftine”, cum mai este cunoscut in spatiul public-, cauza despre care in urma cu doar o zi s-a aflat ca ancheta va fi refacuta din temelii, ca urmare a infirmarii rechizitoriului. Ca urmare a acestei decizii, s-a schimbat procurorul de caz si, din cate se poate observa, s-au reluat procedurile de audiere.

310 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acest dosar îi vizează în primul rând pe apropiații lui Dinu Patriciu și cu politicieni corupți, nu are nicio legătură cu compania Rompetrol de astăzi, care are un alt management responsabil și care nu se coboară la nivelul mizeriei politice din țară.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger