AcasăPoliticaVlad Moisescu: Chitoiu se comporta ca un activist PCR

Vlad Moisescu: Chitoiu se comporta ca un activist PCR

Presedintele PNL Crin Antonescu si protejatul lui, Daniel Chitoiu, au devenit dusmanii  mediului privat din Romania, sustine prim-vicepresedintele PNTCD Vlad Moisescu.

Liderii taranisti il vor pe Daniel Chitoiu afara din Guvern
Vlad Moisescu este de parere ca actualul ministru de Finante bate orice record de incompetenta

In opinia liderului taranist, actualul ministru de Finante ar trebui schimbat cat mai repede din functie. ”Promovarea celui mai incompetent ministru de finante post-decembrist, in persoana lui Daniel Chitoiu, i se datoreaza lui Crin Antonescu. Daniel Chitoiu se comporta ca un activist PCR si nu ca un ministru de finante liberal al unui stat capitalist. Masurile de reorganizare a ANAF pe criterii politice, targuiala pe functii si satisfacerea clientelei politice reprezinta singurele si principalele preocupari ale lui Chitoiu. Pe aceste considerente cerem demiterea ministrului de Finante Daniel Chitoiu”, a afirmat Moisescu. Totodata, acesta a precizat ca actualul Executiv cauta cu disperare bani pentru pomenile electorale din 2014.  ”Guvernul de stanga al USL pregateste cel mai socialist buget de stat de la Nicolae Vacaroiu incoace. Prin marirea taxelor si impozitelor si introducerea unor taxe si impozite noi, Guvernul aplica principiul «ii jupuim pe romanii care produc pentru a avea bani de pomeni electorale pentru 2014». Discursul anti FMI al guvernantilor inseamna un singur lucru: ei stiu ca se apropie alegerile si incearca sa gaseasca un tap ispasitor pentru propria incompetenta”, a mai spus prim-vicepresedintele PNTCD.

Il lovesc cu o motiune

In asteptarea unei reactii din partea premierului Victor Ponta, liderii taranisti au cerut partidelor din opozitie sa puna umarul la inlaturarea lui Chitoiu prin intermediul unei motiuni simple.  ”Facem apel la toate partidele de opozitie sa sustina motiunea promovata de PNTCD, in primul rand la PD-L si la aliatii nostri din FC”, a declarat vicepresedintele PNTCD Diana Tusa, aratand ca masurile promovate de Guvern vor ingropa mediul privat. „Un intreprinzator mic si mijlociu nu poate suporta cresterea salariului minim in conditii de crestere a fiscalitatii, fara nicio alta masura de compensare, in conditiile unei economii care stagneaza”, a mai explicat Tusa.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger