AcasăPoliticaViktor Orban agita apele in Tinutul Secuiesc

Viktor Orban agita apele in Tinutul Secuiesc

Prezenta lui Viktor Orban le dauneaza grav liderilor maghiari

In loc sa-i uneasca, vizita premierului Ungariei, Viktor Orban, i-a dezbinat si mai mult pe liderii formatiunilor maghiare din Romania.

Prezenta lui Viktor Orban le dauneaza grav liderilor maghiari
Laszlo Tokes

Mesajele lui Orban nu au reusit nici de aceasta data sa aduca un minimum de consens in Secuime. Dovada in acest sens stau atacurile lansate de fondatorul PPMT, Laszlo Tokes, la adresa reprezentantilor UDMR si PCM, atacuri lansate chiar in prezenta oficialului maghiar. ”UDMR, din pacate, reprezinta o mafie politica, a furat sume importante de bani. Cu acesti oameni nu putem colabora, trebuie sa cautam oameni care nu si-au erodat credibilitatea. (…) Noi am creat Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania pentru ca partidul lui  Szasz Jeno (PCM – n.r.) s-a abatut de la ideal, iar acum  face campanie pentru UDMR”, a afirmat Tokes.

Amintindu-si brusc ca reuniunea isi propune sa gaseasca rezolvari la problemele comunitatii maghiare, liderul PPMT i-a cerut lui Viktor Orban nici mai mult nici mai putin decat ”protectorat pentru Transilvania”. ”Trebuie sa vedem ce pret platim pentru aceasta unitate (unitatea maghiarilor – n. r.). Il rugam pe premierul Viktor Orban si Guvernul condus de el sa construiasca un sistem de cooperare nationala, in asa fel incat sa oferiti protectorat Transilvaniei, cum a facut Austria cu Tirolul de Sud”, a conchis Laszlo Tokes.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger