AcasăPoliticaVideanu se declara gata sa atace Cotroceniul

Videanu se declara gata sa atace Cotroceniul

Adriean Videanu este dispus sa intre in cursa pentru Presedintie, daca partidul se va declara de acord cu candidatura sa.

De dragul partidului, Adriean Videanu accepta sa joace un rol pentru care nu este pregatit: candidat la Presedintie

Lasati de izbeliste de Traian Basescu, pedelistii s-au prins ca trebuie obligatoriu sa-si gaseasca urgent un prezidentiabil acatarii, sau daca nu, sa mimeze cu talent ca au de ales intre mai multe variante interne. Cum nici vorba sa existe personaje providentiale sau charismatice pe la PDL, democrat-liberalii au ales varianta a doua: punerea in scena a unei selectii interne. Primul care si-a asumat rolul, declarand ca viseaza cu ochii deschisi la Cotroceni, este Adriean Videanu. ”In competitia interna a partidului de evaluare da, ma voi inscrie, urmeaza ca partidul sa ia decizia”, a confirmat Videanu participarea sa la viitorul casting pedelist (asta dupa ce, cu doar cateva zile in urma, declara ca telul sau declarat este recastigarea Primariei Generale). Concomitent cu anuntul facut de Videanu, Elena Udrea diminua insa efectul scontat de scenaristii democrati afirmand ca viitorul prezidentiabil al PDL ”nu face parte, neaparat, din partid in prezent”: ”USL-ul se va rupe si va trebui sa avem un candidat mai bun decat candidatul PNL. Daca nu vom merge impreuna cu un candidat al dreptei, PDL plus partidele cu care am decis ca vom colabora trebuie sa aiba un candidat mai bun decat cel al PNL. Deci, in opinia mea, candidatul PDL la Presedintia Romania nu neaparat este astazi in PDL, insa trebuie sa fie cel mai credibil lider de centru-dreapta din Romania incat sa obtina toate voturile electoratului de centru-dreapta”. Altfel spus, cum PDL nu dispune de un candidat potrivit pentru Cotroceni, ar putea fi nevoit sa importe unul, de la dreapta pe care se chinuie sa o injghebe Traian Basescu, fireste.

Vasile Blaga

Blaga, lasat singur la comanda

Pedelistii si-au ales, sambata, noua conducere a partidului, dupa ce Vasile Blaga a obtinut un nou mandat de presedinte al PDL cu doua saptamani in urma. Desi in acest rastimp s-a vorbit despre impartirea functiilor de conducere intre cele doua tabere, Blaga si Udrea, doar doi dintre sustinatorii Elenei Udrea au primit mandate de vicepresedinti: Ioan Oltean si Roberta Anastase. Si cum nimeni din grupul Macovei nu a candidat, se poate conchide ca aripa Blaga va avea privilegiul de a conduce singura PDL-ul, dar cu mentiunea ca va fi obligata sa-si asume in totalitate si un eventual esec.

[poll id=”486″]

author avatar
Simona Badulescu
506 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger