AcasăPoliticaVictorie in instanta pentru Lia Vasilescu. Probe adunate de anchetatori, declarate nule

Victorie in instanta pentru Lia Vasilescu. Probe adunate de anchetatori, declarate nule

Lia Olguta Vasilescu are toate motivele sa zambeasca

Primarita din Craiova a primit o veste cat se poate de buna din directia Tribunalului Bucuresti. Si, asemeni ei, alte doua persoane ajunse in vizorul procurorilor anticoruptie in aceeasi cauza, respectiv Radu Cosmin Preda si Elena Daniela Popescu.

Lia Olguta Vasilescu are toate motivele sa zambeasca

In mod firesc, victoria in instanta nu avea cum sa nu o bucure pe Lia Olguta Vasilescu. „Am sperat in judecatori corecti si s-a facut dreptate! Nu stiu cati dintre voi ati crezut atunci cand spuneam ca dosarul s-a instrumentat ilegal de la un cap la altul, cu scopul clar de a ma scoate din cursa electorala, in plina campanie. Va multumesc celor care ati crezut in mine si m-ati sustinut in cea mai grea perioada din viata mea!”, a reactionat primarita Craiovei, seara trecuta tarziu, pe Facebook.

Ce spun magistratii

Concret, marti, magistratii Tribunalului Bucuresti le-au admis, in parte, celor trei cererile si exceptiile formulate in privinta acuzatiilor pe care le aduc anchetatorii in dosarul de fata. In cazul Liei Olguta Vasilescu, magistratii bucuresteni au declarat nule mai multe probe stranse de anchetatori in dosarul in care edilul craiovean e acuzat, printre altele, de luare de mita, printre acestea si declaratii ale unor martori, dar si o inregistrare ambientala. „In baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.282 alin.1 Cpp si art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constata nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUTA, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare. Exclude actele de urmarire penala efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz si anume: declaratiile martorilor Selavartea Constantin, Vlasceanu Ion, Miereanu Gabriela si denuntul (declaratie) formulat de Parvulescu Ionut Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlasceanu Ion si Parvulescu Ionut din data de 19.02.2016, aceasta fiind obtinuta in mod nelegal.”, se mentioneaza in solutia pe scurt facuta publica din directia Instantei.

Totodata, judecatorii au dat termen procurorului de caz 5 zile pentru a anunta daca „mentine dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei”.

Va amintim ca Vasilescu a fost trimisa in judecata in iulie, procurorii acuzand-o de luare de mita, folosirea autoritatii sua influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, dar si spalare de bani. In acelasi dosar au mai fost trimisi in fata instantei Preda, fost administrator public al Craiovei, dar si Popescu, in calitate de reprezentant al unei asociatii non-profit.

author avatar
Cristina Stefan
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger