AcasăPoliticaVictoria Nuland pare sa fi vizitat doua Romanii paralele: Un singur mesaj,...

Victoria Nuland pare sa fi vizitat doua Romanii paralele: Un singur mesaj, doua traduceri

Taberele politice dambovitene s-au incaierat pe mesajele transmise de secretarul de stat american, pe care le-au decriptat in chei total opuse.

Daca afla ce a spus in Romania, Victoria Neuland se cruceste

Fortati sa bata-n retragere dupa disparitia lui Victor Ponta din peisajul politico-mediatic mioritic, pesedistii au revenit la atac la sfarsitul vizitei. Cand au contracarat ”ingrijorarile” exprimate de Victoria Neuland in raport cu independenta sistemului judiciar romanesc (date fiind ”provocarile politice” – n.r.) si preocuparile legate de asigurarea liberatatii presei. ”SUA doresc o Romanie cat mai puternica posibil, cat mai curata posibil si cat mai democratica”, a fost principalul mesaj transmis de Neuland guvernantilor romani. Mesaj preluat si amplificat de tabara anti-USL, la pachet cu ”martea neagra” si fuga premierului Ponta din calea mesagerului american. ”Tradus” de purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, mesajul a devenit brusc doar un ”semnal pozitiv” dat de oficialul american, impreuna cu felicitarile transmise de Barack Obama romanilor pentru implinirea a 10 ani de la aderarea noastra la NATO. Victoria Nuland nu a venit ”pentru a reprosa ceva Guvernului”, a insistat Catalin Ivan, acuzand totodata ”propaganda basista” ca e pe cale ”sa compromita” Romania atunci cand afirma asa ceva. Senatorul PSD Daniel Savu i-a tinut trena lui Ivan, cantand si el aceleasi refrene: ”vizita reprezinta un semnal pozitiv,  intareste relatiile noastre cu SUA”, ”e un succes”, ”propaganda basista minte, intoxica si manipuleaza” etc.  Si uite asa s-a trezit Victoria Nuland tradusa in doua dialecte: romano-basist si romano-pontist. n

Adrian Nastase se simte la Jilava ca la catedra de Drept International

Lectii de politica externa din parnaie

Reincarcerat recent, Adrian Nastase a tinut sa detalieze, pe blogul ramas liber, cum e cu relatiile romano-americane vazute de la Jilava. ”Exista insa o dimensiune publica a acestor legaturi, relativ independenta de continutul parteneriatului strategic, care este utilizata in functie de optiuni subiective, de calitatea ambasadorilor, de natura lobby-ului politic realizat uneori agresiv, si in cadrul unor agende personale, de catre persoane din Romania si Washington”, a decretat Nastase, sperand sa arunce astfel umbra subiectivismului asupra ingrijorarilor exprimate de Victoria Neuland.

author avatar
eNational
919 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger