AcasăPoliticaVictor Ponta: "Traian Basescu a incalcat Constitutia la carciuma"

Victor Ponta: „Traian Basescu a incalcat Constitutia la carciuma”

Premierul Victor Ponta, principalul favorit la alegerile prezidentiale din noiembrie, l-a atacat dur, din nou, pe actualul presedinte al tarii, Traian Basescu.

Victor Ponta sustine ca Traian Basescu a incalcat grav Constitutia in momentul in care a luat masa, in Centrul Vechi al Capitalei, cu Elena Udrea, liderul Partidului Miscarea Populara, si cu fostul premier Emil Boc.

Ponta ii reproseaza actualului presedinte al tarii atat sprijinul public aratat unui candidat la alegerile prezidentiale, cat si faptul ca seful statului s-a pronuntat asupra ceea ce ar trebui sa faca Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul procesului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.

„Domnul Basescu a incalcat Constitutia inclusiv cand, de la carciuma, dadea indicatii justitiei cum sa judece cazul Klaus Iohannis. Asa i se pare domnului Basescu ca trebuie sa se poarte un presedinte – te duci la carciuma cu favorita si spui ICCJ cum sa judece a doua zi? Bineinteles ca e neconstitutional, bineinteles ca sunt abuzuri foarte grave!”, a spus Victor Ponta, conform romaniatv.net.

Traian Basescu, Elena Udrea si Emil Boc au luat masa, in Centrul Vechi al Capitalei, dupa ce in prealabil asistasera impreuna la un festival de arte martiale ce a avut loc in sala de sport a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

Cu ocazia intalnirii din Centrul Vechi al Capitalei, Traian Basescu a anuntat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuia sa judece procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis inainte ca acesta sa-si depuna candidatura la alegerile prezidentiale.

author avatar
Cristi Ionita
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger