AcasăPoliticaVictor Ponta: Separatistii din estul Ucrainei sunt sprijiniti de Rusia

Victor Ponta: Separatistii din estul Ucrainei sunt sprijiniti de Rusia

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca Federatia Rusa este vinovata, cel putin din punct de vedere moral, pentru doborarea zborului MH17, in urma caruia 298 persoane si-au pierdut viata, acesta precizand ca separatistii din estul Ucrainei sunt sprijiniti de Rusia.

”Separatistii din regiunea de la granita de est a Ucrainei sunt cel putin sprijiniti logistic si militar de Rusia. Acest tip de rachete sol-aer au fost oferite de catre Federatia Rusa. Din acest punct de vedere, responsabilitatea Federatiei Ruse este cel putin morala”, a declarat Ponta, in emisiunea ”Adevarul Live”.

”Rebelii prorusi nu sunt asa niste oameni veniti nu se stie de unde si nesprijiniti de nimeni. Nu avem niste concluzii inaintea celor care cerceteaza cutiile negre, privind doborarea avionului. Cand vom avea o concluzie, va fi prezentata in CSAT”, a aratat prim-ministrul.

”Ceea ce este important e pozitia politica. Responsabilitatea Rusiei e acum foarte clara. Noi ne dorim ca Ucraina, Moldova si Georgia sa poata sa mearga fara alte presiuni pe drumul acesta european”, a mai spus Victor Ponta.

Foto: b1.ro

author avatar
Alina Costache
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger