AcasăPoliticaVictor Ponta: "Respingem definitiv Legea Amnistiei. Sunt decis sa raman prim-ministru"

Victor Ponta: „Respingem definitiv Legea Amnistiei. Sunt decis sa raman prim-ministru”

Premierul Victor Ponta, liderul Partidului Social Democrat, a confirmat, luni, ca nu intentioneaza sa-si dea demisia din fruntea Guvernului si ca membrii Aliantei de Guvernare vor vota pentru respingerea Legii Amnistiei si a gratierii.

Ponta a precizat ca beneficiaza, in continuare, de sustinerea colegilor din Alianta de guvernare si vrea sa-si duca la capat obiectivele pe care le are de atins pana in 2016.

Premierul a anuntat ca i-ar fi cel mai usor sa-si dea demisia, dar ca doreste sa-si duca misiunea la bun sfarsit astfel ca se va axa pe stabilirea bugetului pentru 2015 si celelalte actiuni pe care le are in plan.

Victor Ponta l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria obtinuta la alegerile prezidentiale si sustine ca „Romania a dovedit ca este o democratie consolidata. Imi exprim dorinta de a dialoga cu noul presedinte legitim al Romaniei si speranta ca domnia sa va face tot posibilul pentru binele tarii”.

Liderul PSD sustine ca rezultatele de la alegerile prezidentiale recomanda ca membrii PSD „sa taca din gura, cel putin pentru o perioada”, acestia urmand a trage concluzii abia intr-o saptamana sau doua.

Victor Ponta i-a atacat dur pe Robert Negoita si Marian Vanghelie, doi dintre liderii PSD care ii cereau demisia din functia de sef al PSD-ului. Ponta spune ca Negoita, primar la sectorul 3, si Vanghelie, primar la sectorul 5, „ar trebui sa se uite mai bine in ograda proprie, pentru ca au obtinut rezultate foarte slabe”.

Nu in ultimul rand, premierul Victor Ponta a anuntat ca membrii Aliantei de Guvernare vor vota inca de marti pentru respingerea definitiva a Legii Amnistiei si a gratierii.

author avatar
Cristi Ionita
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger