AcasăPoliticaVictor Ponta refuza sa contrasemneze decretul de decorare a lui Marcel Opris

Victor Ponta refuza sa contrasemneze decretul de decorare a lui Marcel Opris

Presedintele Traian Basescu a trimis prim-ministrului Victor Ponta un decret de decorare a sefului Serviciului Roman de Telecomunicatii, Marcel Opris. Insa, potrivit unor surse guvernamentale, premierul va refuza sa il contrasemneze, ca si in cazul conducerii ICR.

Pentru Marcel Opris a fost propus Ordinul National Steaua Romaniei in grad de comandor. Decretul a fost transmis spre contrasemnare in ultimele zile si nu a fost inca returnat, iar surse din Guvern sustin ca premierul va refuza sa contrasemneze, noteaza antena3.ro.

„Premierul a contrasemnat peste 200 de decrete de decorare din 2012 si pana acum si l-a refuzat pe cel legat de Institutul Cultural Roman, dar si inca unul trimis zilele trecute, care inca nu a fost returnat, dar care nu va fi semnat de premier, si anume pentru Marcel Opris”, sustine sursa citata.

Presedintele Traian Basescu a transmis Curtii Constitutionale o sesizare care il vizeaza pe premierul Victor Ponta, in care reclama faptul ca seful Guvernului nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare care vizau „inalte personalitati ce au asigurat conducerea ICR in perioada 2005-2012”.

Foto: ziarulunirea.ro

author avatar
Alina Costache
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger