AcasăPoliticaVictor Ponta, reactie dupa votul din plenul Camerei: "un rezultat normal"

Victor Ponta, reactie dupa votul din plenul Camerei: „un rezultat normal”

Dupa ce deputatii au decis, prin vot, ca Victor Ponta nu poate fi urmarit penal, respingand, astfel solicitare in acest sens inaintata de catre sefa DNA, premierul a avut o prima reactie publica, de la Palatul Parlamentului.

In conditiile in care au fost 231 de voturi „impotriva” cererii procurorilor anticoruptie, in cazul suspiciunii de conflict de interese in cazul lui Ponta, si 120 „pentru” incuviintarea urmaririi penale a actualului prim-ministru, solicitarea DNA formulata Camerei Deputatilor, pe listele careia figureaza, la aceatsa data, premierul, in calitate de deputat de Gorj, a fost respinsa.

„Era un rezultat normal. Un vot dublu, nu? 231 la 120. Vreau si cred ca Parlamentul si Guvernul au obligatia de a respecta Constitutia si de a-i apara mai ales pe altii, pentru ca altii – oameni simpli- nu au avut sprijinul pe care am avut eu ocazia sa-l am”, a comentat primul-ministru rezultatul dat de catre deputatii prezenti, marti, in plenul aceste Camere a Parlamentului.

Va amintim, totodata, ca vinerea trecuta, DNA-ul anunta, intr-un comunicat, faptul ca „procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale) fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru al Romaniei, avand in vedere ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: In calitate de prim-ministru al Romaniei, Ponta Victor-Viorel l-a desemnat pe Sova Dan-Coman, in luna august 2012, in functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, in luna decembrie 2012, in functia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, in luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor si in luna martie 2014 ministru al Transporturilor, in conditiile in care Ponta Victor-Viorel a beneficiat in trecut de foloase din partea lui Sova Dan-Coman, constand in sume de bani (in total aprox. 250.000 lei) si dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism”.

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger