AcasăPoliticaVictor Ponta, primul candidat inscris, oficial, in cursa pentru Cotroceni

Victor Ponta, primul candidat inscris, oficial, in cursa pentru Cotroceni

Primul prezidentiabil care si-a depus candidatura la alegerile din noiembrie, la Biroul Electoral Central, a fost premierul Victor Ponta.

Insotit de sotie, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu, dar si de colegii social-democrati -vicepremierul Dragnea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, si fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, Ponta a ajuns la sediul BEC in jurul orei 18. „Sunt absolut convins ca Romania are nevoie de schimbare si de unitate si daca reusesc sa conving majoritatea romanilor, atunci voi fi presedinte”, a declarat liderul social-democrat.

Candidatul PSD la prezidentialele din toamna a dat asigurari ca, in cazul in care va ajunge la Cotroceni, nu se va certa cu viitorul sef al Guvernului, in asa fel incat, dupa aceste alegeri sa dispara situatia intalnita in ultima perioada, cand premierul si seful statului au avut dispute verbale pe diverse teme. „Pot sa va asigur ca daca voi fi presedinte, si voi fi, in urmatorii 5 ani n-o sa vedeti niciun conflict intre mine si primul-ministru, oricine va fi acesta. (…) Cel mai mult imi doresc ca, dupa 16 noiembrie, sa nu mai avem conflict intre presedinte si primul-ministru, ci doi oameni, doua institutii care trag in aceeasi directie”, a mai punctat prezidentiabilul PSD.

Primul tur al alegerilor prezidentiale va avea loc duminica, 2 noiembrie, urmand ca al doilea tur sa se desfasoare pe 16 noiembrie.  In cursa pentru Cotroceni si-au anuntat intentia de a candida, printre altii, Klaus Iohannis, prezidentiabilul Aliantei Crestin Liberale, Elena Udrea, din partea formatiunii pe care o conduce, Partidul Miscarea Populara, dar si Monica Macovei si Calin Popescu Tariceanu, ca independenti.

author avatar
Cristina Stefan
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger