AcasăPoliticaVictor Ponta, prima reactie dupa ce motiunea PNL a picat in Parlament

Victor Ponta, prima reactie dupa ce motiunea PNL a picat in Parlament

La doar cateva minute dupa ce s-a anuntat, oficial, de la tribuna Parlamentului, rezultatul votului in privinta motiunii de cenzura initiate de PNL la adresa actualului Executiv, pe tema dreptului la vot, mai precis dupa ce a aflat ca ramane premier, pentru ca intiativa Opozitiei a picat, Victor Ponta a ales sa faca un scurt comentariu in fata camerelor TV.

„Avem Guvern, avem majoritate, haideti sa ne apucam de treaba. Toate celelalte lucruri le putem discuta de luni. Va multumesc”, s-a rezumat sa precizeze Ponta, dupa ce motiunea de cenzura sustinuta de catre parlamentarii liberali a fost respinsa, prin votul secret, cu bile, desfasurat vineri la pranz.

Au fost 194 de voturi „pentru” si 13 „impotriva”, dar si sapte voturi anulate, din totalul de 214 optiuni exprimate. Au fost, insa, prea putine voturi pentru ca motiunea de cenzura a PNL-ului, la adresa Guvernului in exercitiu, Cabinetul Ponta 4, sa treaca de Legislativ. Ar fi fost nevoie de 278 de voturi in favoarea demersului Opozitiei, pentru ca Guvernul condus de Victor Ponta sa cada.

Va reamintim ca PSD-ul si UNPR-ul au anuntat ca se abtin de la vot, in timp ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat ca formatiunea sa nu va vota impotriva motiunii.

author avatar
Cristina Stefan
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger