AcasăPoliticaVictor Ponta muta Guvernul la Casa Presei

Victor Ponta muta Guvernul la Casa Presei

Premierul este pe cale sa devina victima propriei strategii de imagine. Incercand sa evite erorile de comunicare ale predecesorilor, Victor Ponta a cazut in extrema cealalta, devenind o concurenta serioasa pentru personaje precum Monica Tatoiu.

Victor Ponta petrece prea mult timp prin studiourile TV
Casa Presei

Mirajul televiziunii l-a lovit rau pe Victor Ponta. Adversarii spun ca liderul PSD ne „teleguverneaza”. Dar nu trebuie sa ne uitam in gura lor, pentru ca sunt doar invidiosi. In schimb, putem sa ne incredem in calculele facute de jurnalisti, din care rezulta ca seful Executivului participa la cel putin trei emisiuni in direct pe saptamana. La asta adaugandu-se declaratiile de la sediile PSD si USL, cele de la Guvern si de la Palatul Parlamentului, dar si interventiile telefonice interminabile in timpul jurnalelor de stiri. Prin urmare, premierul poate fi orice, numai „nevorbit” nu. La fel ca in celebrul banc cu Nicolae Ceausescu, romanului a inceput sa-i fie frica sa deschida frigiderul ca sa nu dea si acolo de Victor Ponta. Adevarul este ca premierul nostru are talent, este ironic si diplomat in acelasi timp, vorbeste inainte si inapoi fara sa spuna nimic, asa cum face un adevarat om politic, iar camera il iubeste. Pentru ca nu poate sa stea departe de publicul telespectator, Ponta a renuntat la o seara de duminica linistita in familie pentru a veni in studioul Romania TV. Post de televiziune pe care seful Executivului il frecventeaza atat de des, incat te intrebi daca are cartea de munca la Palatul Victoria sau la patronul RTV Sebastian Ghita.

Ministrii, sfatuiti sa-i calce pe urme

Din pacate pentru el, premierul a inceput sa se uzeze. A devenit plat, ca sa nu spunem chiar plictisitor. Insa el nu simte acest pericol. Dovada in acest sens sta patima cu care ii indemna pe colegii sai de cabinet sa-i calce pe urme. Si ii arunca pe toti in lumina reflectoarelor (mai ales cele ale RTV), fara sa tina cont ca multi dintre ei sunt programati pentru a se uita la televizor, nu pentru a vorbi la televizor. Dar pana la urma si asta este in avantajul premierului. Cu cat o dau ministrii mai rau in bara, cu atat poate el sa apara mai des pe sticla sa lumineze poporul care, dupa cum se stie, poate fi usor prostit cu televizorul.

author avatar
Adelina Ionicel
1.746 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger