AcasăPoliticaVictor Ponta lamureste problema alegerilor din Diaspora: "Nu e treaba mea. MAE...

Victor Ponta lamureste problema alegerilor din Diaspora: „Nu e treaba mea. MAE si BEC se ocupa de organizare”

Prezent marti seara in studioul Realitatea TV, unde a participat la o dezbatere alaturi de Klaus Iohannis, adversarul de la alegerile prezidentiale de duminica, Victor Ponta a lamurit scandalul alegerilor din Diaspora.

A fost acuzat din mai multe parti ca este vinovat de faptul ca mii de romani din Diaspora nu au avut posibilitatea sa voteze la primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, pe 2 noiembrie.

Cu toate acestea, Victor Ponta, candidatul din partea Partidului Social Democrat, a decis sa spele pe maini de subiect si sa afirme ca nu are nicio vina.

„Nu eu ma ocup cu organizarea alegerilor. Eu sunt un simplu candidat. Ministerul Afacerilor Externe si Biroul Electoral Central se ocupa de organizare. Eu cred ca, pe 16 noiembrie, toti romanii care vor dori sa-si exercite votul, vor putea sa o faca, in special gratie solutiilor gasite de MAE si BEC dupa cele intamplate pe 2 noiembrie”, a declarat Victor Ponta.

In plus, actualul premier l-a acuzat pe rivalul sau, Klaus Iohannis, ca Alianta Crestin Liberala a pus umarul la cele intamplate in Diaspora printr-un absenteism in masa. Ponta sustine ca nu mai putin de 132 de reprezentanti ACL au lipsit de la sectiile de votare din strainatate, iar acest lucru a dus la modul dificil in care s-a efectuat votul.

author avatar
Cristi Ionita
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger