AcasăPoliticaVictor Ponta, la Instanta Suprema, la doua zile de la demisie

Victor Ponta, la Instanta Suprema, la doua zile de la demisie

Premierul demisionar a venit, vineri dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta la care este programat un nou termen in dosarul „Turceni-Rovinari”, in care Ponta a fost trimis in judecata, alaturi de alte persoane.

UPDATE 2: Atat avocatul lui Ponta, cat si aparatorii celorlalte persoane acuzate in acelasi dosar, printre ele si senatorul Sova, au cerut retrimiterea dosarului la DNA, anunta Romania Tv. Totul, pentru refacerea unor parti ale anchetelor din prezenta cauza. Urmeaza ca judecatorii sa decida daca admit sau nu aceste solicitari.

UPDATE 1: Ponta a plecat de la Curtea Suprema cu doar cateva minute inainte de ora 12. La fel ca si la sosire, premierul demisionar nu a vrut sa faca declaratii in fata presei.

–-

La doua zile dupa ce a anuntat ca depuna mandatul sau, de premier, si al Guvernului in fruntea caruia s-a aflat, Victor Ponta s-a prezentat in fata instantei, fiind citat in acest sens. Deputatul a ajuns la Curtea Suprema in jurul orei 8.30, fara sa faca declaratii si s-a grabit sa intre in cladirea instantei. „Fiind o persoana privata in acest moment, va multumesc mult de tot„, s-a rezumat sa spuna Ponta. Anterior, la ICCJ a sosit si social-democratul Sova, trimis, la randul sau in fata instantei, de catre procurorii DNA, in acelasi dosar.

In cursul acestei zile la Instanta Suprema are loc o sedinta secreta, inaintea judecatii, in care se va discuta pe marginea rechizitoriului intocmit de catre procurorii anticoruptie. Ramane de vazut ce vor decide magistratii in timpul acestei sedinte si daca se va hotari inceperea judecarii acestui dosar.

In cauza penala in care fostul lider PSD este acuzat, printre altele, de fals in inscrisuri sub semnatura privata, au mai fost trimisi in fata Instantei Supreme si Sova, dar si alte persoane, doua dintre ele fiind fosti directori ai complexurilor Turceni si Rovinari.

264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger