AcasăPoliticaVictor Ponta- la CSAT, avocata premierului - la DNA

Victor Ponta- la CSAT, avocata premierului – la DNA

In timp ce primul-ministru se afla la Cotroceni, pentru a participa, alaturi de presedintele Iohannis si alti ministri ai cabinetului in fruntea caruia se afla, la sedinta CSAT-ului, avocata lui Victor Ponta a venit la Directia Nationala Anticoruptie.

Prezenta aparatorului legal al sefului Executivului la sediul procurorilor DNA s-ar putea justifica prin dorinta de a studia dosarul premierului, dar si de a depune documente necesare solutionarii cauzei, potrivit B 1 TV. La momentul in care a intrat in incinta, mai precis in jurul orei 15 (ora la care a inceput, la Palatul Cotroceni, sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii-n.r), avocata lui Victor Ponta nu a dorit sa faca nicio precizare in legatura cu prezenta ei la sediul DNA din Capitala, pentru a lamuri acest aspect.

Ce este sigur, insa, este faptul ca prezenta aparatorului legal al primului-ministru la sediul procurorilor anticoruptie survine votului dat in plenul Camerei, pe marginea solicitarii DNA privind incuviintarea urmaririi penale a premierului, in cazul caruia anchetatorii au suspiciuni privind un posibil conflict de interese. Deputatii au respins aceasta cerere, drept urmare Victor Ponta a ramas cu imunitate parlamentara.

E important, totodata, de amintit faptul ca vinerea trecuta, dupa ce a fost citat si a discutat cu unul dintre procurorii DNA, Ponta insusi a anuntat ca este suspect in dosarul lui Dan Sova. La randul lor, reprezentantii DNA au mentionat, intr-un comunicat, printre altele, faptul ca „au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, in prezent prim-ministru al Romaniei, cu privire la savarsirea infractiunilor de: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni) – complicitate la evaziune fiscala in forma continuata – spalarea banilor”.

author avatar
Cristina Stefan
314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger