AcasăPoliticaVictor Ponta despre relatia cu Traian Basescu: ”Nu ne jucam de-a hotii...

Victor Ponta despre relatia cu Traian Basescu: ”Nu ne jucam de-a hotii si vardistii. Am fi stupizi”

Pus la zid de partenerii de coalitie, care nu s-au sfiit sa-l acuze de tradare si chiar sa-i ceara demisia, premierul Victor Ponta le-a amintit acestora ca in politica esti obligat sa faci compromisuri.

Victor Ponta le-a explicat partenerilor de guvernare ca un politician adevarat este dispus sa faca pact chiar si cu diavolul

”N-am incredere in domnul Traian Basescu si cred ca nici domnia sa n-are incredere in mine. E un sentiment reciproc”, le-a transmis Ponta celor care ii reproseaza ca a abandonat crezul uselist. ”Nu s-a schimbat nimic in relatia cu Traian Basescu, dar am obligatii pentru toti cei 20 de milioane de romani (…)Sunt momente in care am fi pur si simplu stupizi, avand cu totii functii importante. Ce sa facem? Sa fugim din camera, sa ne jucam de-a hotii si vardistii?”, a afirmat seful Executivului. Mai mult, acesta i-a avertizat pe partenerii din USL ca nu va ezita sa ia si alte decizii controversate, daca interesul tarii o va cere. ”Uneori te mai faci frate si cu dracul,  problema este daca puntea aia te duce in directia buna pentru toata lumea. Eu sunt convins acum (…) ca ceea ce am facut va avea efecte pozitive nu pentru domnul Basescu si nici macar pentru mine care, in mod sigur, o sa platesc ca imagine, si o sa aiba efecte pozitive pentru toti acei oameni, 4,5 , 7,4 sau 18 milioane si sunt foarte linistit cu aceasta decizie pe care am luat-o, foarte convins ca merita pretul”, a conchis Victor Ponta.

Klaus Iohannis recunoaste ca liberalii nu agreeaza intelegerea Ponta-Basescu

Pactul de coabitare le sta in gat liberalilor

USL va merge mai departe, chiar daca fiecare detaliu trebuie ”renegociat”.  O spune prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, care recunoaste insa ca tensiunile dintre social-democrati si liberali sunt din ce in ce mai mari. ”USL a fost infiintat, s-a consolidat si a castigat alegerile pentru a termina cu ceea ce s-a numit generic regimul Basescu. Noi, liberalii, suntem in continuare de aceeasi parere. Intelegem ca primul-ministru doreste sa rezolve cateva treburi pe care domnia sa le considera foarte importante pentru Romania si din aceasta categorie si din aceasta abordare face parte si pactul de coabitare, pe care noi nu il vedem cu ochi buni”, a mai spus Iohannis.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
437 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger