AcasăPoliticaVictor Ponta, audiat in Comisia Juridica a Camerei

Victor Ponta, audiat in Comisia Juridica a Camerei

Premierul isi spune, la aceasta ora, punctul de vedere in fata deputatilor juristi, urmare a solicitarii adresate de catre DNA Camerei Deputatilor, in privinta lui Ponta, membru al acestei Camere a Parlamentului, si in cazul caruia procurorii au suspiciuni privind un posibil conflict de interese in privinta numirii lui Dan Sova in functia de ministru.

UPDATE: Seful Guvernului a parasit sala de sedinta, dupa circa un sfert de ora, anuntand ca le-a spus deputatilor din comisie ca, in opinia sa de jurist, si nu de deputat ori ca politician, ca deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror, aspect prevazut de Consitutie, ci doar cele legale. „Orice alta interpretare ne duce in absurd”, a conchis Victor Ponta.

Cu un minut inaintea orei 16, Ponta a intrat in incinta in care va fi audiat de care colegii sai din Camera, membri ai Comisiei Juridice. Victor Ponta si-a facut loc cu greu printre aramata de jurnalisti si a ajuns sa isi ocupe locul in sala, fiind decis sa isi spuna punctul de vedere in fata membrilor acestui for, inainte ca deputatii juristi sa supuna la vot solicitarea DNA-ului, inainte de a da un aviz in privinta acestei cereri.

Dupa ce va fi remis un raport al Comisiei Juridice, avizul acestui for avand doar rol consultativ, plenul Camerei va supune la vot solicitarea procurorilor anticoruptie, decizia plenului cantarind in mod esential in aceasta chestiune indelung dezbatuta in ultimele zile.

Suspiciunea in cauza i-a facut pe procurori sa sesizeze Camera Deputatilor, „pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata Ponta Victor-Viorel, deputat, care in perioada in care se presupune ca a savarsit infractiunile de conflict de interese a indeplinit functia de prim-ministru”, dupa cum mentiona vineri DNA-ul, intr-un comunicat.

Aceasta suspiciune are legatura, din cele anuntate de catre anchetatori, cu numirea lui Dan Sova in functia de ministru -atat in august 2012, in fruntea Relatiei cu Parlamentul, cat si in decembrie 2012, ca ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, dar si in februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor, respectiv in martie 2014  -ministru al Transporturilor. Totul, adauga procurorii, „in conditiile in care Ponta Victor-Viorel a beneficiat in trecut de foloase din partea lui Sova Dan-Coman, constand in sume de bani (in total aprox. 250.000 lei) si dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism”.

author avatar
Cristina Stefan
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger