AcasăPoliticaVictor Ponta, acuzat de presiuni in dosarul EADS

Victor Ponta, acuzat de presiuni in dosarul EADS

Dupa ce pedelistul Catalin Predoiu i-a cerut premierului sa marturiseasca daca a primit mita de la compania KazMunaiGaz, liberalul Ludovic Orban l-a luat si el la intrebari pe Victor Ponta, dar pe tema EADS.

Liberalii cred ca Victor Ponta a facut presiuni asupra procurorilor pentru a opri dosarul EADS

Si asta pentru ca, dupa cum sustine Orban, liberalii au informatii ca seful Executivului, prin intermediul ministrului Justitiei, ar fi facut presiuni asupra procurorilor pentru a bloca dosarul EADS in campanie. „Victor Ponta este parte a putregaiului din PSD. Victor Ponta este legat de aproape fiecare afacere de coruptie in care sunt implicati colegii sai din PSD, de la afacerea Microsoft pana la afacerea EADS, de la restituirea padurilor prin tata socru, pana la afacerea bunului sau prieten Dan Sova cu complexurile energetice Rovinari si Turceni”, a afirmat vicepresedintele PNL. Considerand ca Ponta este expert in afacerea EADS, Orban i-a cerut sa-i lumineze si pe oamenii de rand, oferind raspunsuri la cateva intrebari punctuale: „Este adevarat ca ati semnat actul normativ prin care ati aprobat incredintarea directa catre EADS a contractului securizarii frontierei? Este adevarat ca ati omis cu buna-stiinta ca multe din cheltuielile prevazute in contractul cu EADS putea fi platite din fondurile de predare, marind artificial cheltuielile? Sunt convins ca stiti ca si domnul Tariceanu este implicat direct in contractul cu EADS (…). Daca stiti lucrurile acestea, de ce va asociati cu dl. Tariceanu? Nu cumva ca sa scapati de urmarile penale?”

Se lanseaza „Uniunea Spagarilor Liberi”

In asteptarea raspunsurilor de la Victor Ponta, vicepresedintele PNL a pus tunurile pe proiectul politic pe care PSD si PLR intentioneza sa-l lanseze.  „Am tot auzit ca Victor Ponta se refera la refacerea USL. Ceea ce vrea sa faca Victor Ponta este sa constituie un USL, dar cu alte initiale – Uniunea Spagarilor Liberi”, a conchis Ludovic Orban.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
2.225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger