AcasăPoliticaVictor Ponta, acuzat ca sfideaza Europa

Victor Ponta, acuzat ca sfideaza Europa

Prezenta premierului la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku a inflamat spiritele in tara, Administratia Prezidentiala considerand ca Victor Ponta a facut o mare greseala.

Premierul Victor Ponta s-a afisat alaturi de presedintele rus Vladimir Putin

Boicotata de mai toti liderii europeni, ceremonia din capitala Azerbaijan a fost girata de premierul roman, care nu a avut nicio retinere sa stea relaxat in spatele presedintelui rus Vladimir Putin. In fata acestei imagini, contestatarii lui Victor Ponta l-au acuzat imediat ca nu sfideaza doar Romania, ci intreaga Europa. „Domnul Ponta compromite absolut orice prin prezenta domniei sale. Faptul ca a participat la un eveniment la care liderii europeni au refuzat sa mearga mie mi se pare ca trece de nivelul de imprudenta, de indecenta politica, e in cascada, simte nevoia sa compromita Romania si imaginea Romaniei la nivel extern”, a afirmat co-presedintele PNL Alina Gorghiu. Intr-o nota ceva mai ponderata, seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a taxat si el gestul premierului: Mi-ar fi facut placere sa merg in numele presedintelui Romaniei, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare cand dam curs unor asemenea invitatii. Atunci cand am vazut ca toti cei din Uniunea Europeana merg la un nivel de reprezentare foarte redus, am decis si eu sa nu mai merg. Daca ma intrebati pe mine, prezenta premierului Romanie la Baku este o greseala de politica externa”.

Se gudura pe langa americani

La doua zile dupa ce a stat alaturi de Vladimir Putin, seful Executivului a tinut sa-i asigure pe americani ca Romania ramane „ferm angajata” in relatia cu SUA. „Parteneriatul Strategic dintre Romania si Statele Unite, ancorat in valorile, principiile si interesele comune inclusiv privind angajamentul pentru asigurarea securitatii nationale si aliate, reprezinta o dimensiune definitorie a politicii externe a Romaniei, care influenteaza benefic profilul sau international”, a mai precizat Ponta.

 

author avatar
National
671 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger