AcasăPoliticaVicepremierul Oprea a convocat Comitetul pentru Situatii Speciale de Urgenta. Discutii in...

Vicepremierul Oprea a convocat Comitetul pentru Situatii Speciale de Urgenta. Discutii in privinta crizei imigrantilor

In conditiile in care valul imigrantilor a ajuns tot mai aproape de granitele Romaniei, respectiv la frontiera cu Ungaria, dar si cu Bulgaria, iar autoritatile locale au sporit deja masurile de securitate, oficialii de la Bucuresti au decis sa supuna dezbaterii aceasta tema devenita tot mai arzatoare, cu trecerea orelor, in cadrul unui Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Intrunirea acestui for urmeaza sa inceapa joi, la ora 15, si se va desfasura la Palatul Victoria, sediul Gvvernului. Cel care a convocat sedinta este Gabriel Oprea, vicepremierul pentru siguranta nationala si ministrul de Interne, anunta MAI, precizandu-se, totodata, faptul ca seful MAI a discutat in aceasta privinta atat cu seful statului, cat si cu cel al Executivului, inainte ca premierul sa plece la Chisinau (premieurl se va afla, din aceasta seara incepand, si pana joi, in Republica Moldova-n.r). „Sedinta are ca tema evaluarea riscurilor privind posibilul impact de securitate urmare a cresterii fenomenului imigrationist la frontierele Romaniei”, se mentioneaza in comunicatul ministerului.

Din randurile acestui Comitet pentru Situatii Speciale de Urgenta fac parte reprezentanti ai 15 ministere, printre ele MAI, MAE si al Apararii Nationale, cel al Sanatatii si Economiei, precum si ai Serviciilor de Informatii SRI si SIE, dar si cel de Telecomunicatii Speciale si de Paza si Protectie, precum si membri ai Secretariatului General al Guvernului si ai Cancelariei primului-ministru si altii.

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger