AcasăPoliticaVasile Blaga demisioneaza de la conducerea PNL

Vasile Blaga demisioneaza de la conducerea PNL

Moment dificil atat pentru Vasile, Blaga, cat si pentru PNL. Formatiunea liberala ramane cu un singur sef, in persoana Alinei Gorghiu.

Dupa cum a dat de inteles ca va face, la momentul la care a iesit de la DNA Ploiesti, Vasile Blaga si-a oficializat, in urma cu scurt timp, intentia de a se retrage de la sefia PNL. Invocand dorinta de a respecta criteriile de integritate decise in interiorul formatiunii liberale, Blaga a ales, asadar, sa faca un pas in lateral de la conducerea Partidului National Liberal, pe care o impartea cu Gorghiu. Mai mult, Vasile Blaga a anuntat ca se retrage si din postura de coordonator al campaniei PNL-ului pentru viitoarele alegeri, cele legislative, ce vor avea loc in decembrie acest an.

Hotararea sa a fost facuta publica prin intermediul unui scurt comunicat, in cadrul caruia fostul lider al PDL (si fost secretar general al formatiunii, ipostaza in care este cercetat de DNA -n.r) subliniaza ceea ce mentionase si la iesirea de la DNA, si anume ca are de gand sa-si demonstreze nevinovatia. „In urma acuzatiilor care mi s-au adus astazi, imi voi dovedi nevinovatia in fata institutiilor abilitate. Eu insumi sunt garantul respectarii Statutului PNL si a tuturor deciziilor partidului. Nu pot sa cer colegilor mei sa respecte criteriile de integritate, iar eu sa nu o fac”, a transmis co-presedintele demisionar al Partidului National Liberal.

Ce spun procurorii

La momentul la care au anuntat faptul ca atat Blaga, cat si fostul primar democrat-liberal Gheorghe Stefan sunt urmariti penal intr-un dosar instrumentat de DNA Ploiesti, in care anchetatorii vorbesc despre o „intelegere” intre cei doi, in vederea obtinerii unor sume de bani pentru partid, procurorii au facut publice si detalii in privinta acuzatiilor aduse. Din care rezulta, printre altele, faptul ca „la nivelul anului 2009, in cadrul formatiunii politice aflate la guvernare a existat o intelegere vadita intre persoane cu functii de conducere si anume secretarul general Blaga Vasile si vicepresedintele Stefan Gheorghe, in sensul obtinerii de bani pentru partid. Potrivit intelegerii, acest lucru urma sa fie realizat prin numirea, cu ajutorul ministrilor desemnati politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor nationale si institutiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul carora sa se procedeze la atribuirea unor contracte de achizitie publica catre firme dispuse sa,,cotizeze” pentru formatiunea politica din care cei doi faceau parte”, dar si ca „primirea in mod repetat de catre suspectul Blaga Vasile, in perioada 2011 – 2012, in trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum si de la suspectul stefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a caror provenienta avea cunostinta, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfintirea intelegerii anterioare”.

author avatar
Cristina Stefan
229 afisari

3 COMENTARII

  1. BA.FALCI-HALCI DE CARNE PUTREZITA SI URAT MIROSITOARE.DOAR,ESTI MILITIAN,CU 4 CLASE,SI 6 CASE SI 300 MIL.EUROI.DECE FUGI,PUTREGAIULE DE HOIT.STAI,ALATURI DE GHERGHINA DIN TELAVIV, CU FISU,NOAH,POAH,CAH,.PLECA LA JILAVA CU GORGONA LAIATA,CU MAMELUCUL EMIGRANT,LA MECLA SI HOT DE 3 COPII SI 10 CASE.FACETI O ECHIPA DE PROSTOVANI SI VA JUCATI CU MINGICA,LA GAURICA.
    HAI SICTIR,SATANO PUTREDA DE BEATA,CU BASINESCU.SA-TI FIE RUSINE,DINU PATURICA.!!! IHI,IHI

  2. Bai nene,uitati-va ca TOTI carora raposatul VADIM le-a prezis ca vor „zace in puscarie” se adevereste!!!!…..si inca mai sant care” asteapta „la rand!!…ma intreb ,oare nu era mai bine sa fie saltati ATUNCI ,decat acum?!….era,ca NU se mai FURA atatde la „gura noastra”a pensionarilor ,care am ajuns ,vai mama noastra cu tehnocratii astia ,care NU vor sa faca nimic cu pensiile noastre….in mintea lor ,daca s’ar putea sa LE sisteze,ca n’ar mai fi bani!…decat numai pentru buzunarele lor!!..auziti,”berbecul ” acela de ministru al agriculturii VREA sa scumpeasca alimentele ,ca se face risipa cica!!…dar TOT EI BOGATASII ,face risipa ca-si permit ,NU noi amaratii!…rusine sa le fie!!!….nu sant psd-ist ,dar NU cred ca mai apucam vremurile bune cu PONTA ,in care se cunostea ,nene,cand mergeai la piata cu 10 lei,acum…..un pensionar TRIST si ABATUT de ce vremuri grele traim dupa 27 de ani ,de la ziua cand se striga ca o sa o ducem mai bine!!…..sa NE fi inselat?!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger