AcasăPoliticaVasile Blaga, chemat la DNA, ca martor

Vasile Blaga, chemat la DNA, ca martor

La cateva zeci de minute de cand Ludovic Orban a trecut pragul sediului central al DNA-ului, in incinta a intrat si co-presedintele Partidului National Liberal, Vasile Blaga.

UPDATE 12.38 – Co-presedintele PNL a iesit de la audieri dupa cateva zeci de minute de la sosire si a facut o serie de noi precizari. Cu acest prilej, s-a aflat ca anchetatorii au dorit sa afle de la Vasile Blaga anumite aspecte in privinta unor numiri la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). „N-am fost implicat deloc in ceea ceea ce priveste aceasta institutie- ANRP-ul in numirea membrilor ei (…) eu am fost secretar de stat atunci (…) N-am avut niciun fel de informatii despre ceea ce se intampla sau s-a intamplat la ANRP”, a precizat Vasile Blaga.

––

In ciuda acestei coincidente, din cate se pare, audierile celor doi liberali nu au legatura, fiind vorba despre cauze diferite.

Fostul sef al PDL-ului a ajuns la audieri in jurul orei 11 si 35 de minute, precizand ca a fost citat in cursul dupa-amiezii trecute, ca martor, intr-un dosar de abuz in serviciu, inregistrat la DNA anul trecut. „Este vorba de un abuz in serviciu, cineva a facut un abuz in serviciu. Despre cine este vorba nu stiu (…) Nu stiu, eu nu am nicio treaba cu ANRP-ul”, a sustinut Vasile Blaga.

Ramane de vazut daca co-presedintele PNL va face si alte precizari cu privire la cauza pentru care a fost chemat la audieri, odata ce se incheie discutiile cu anchetatorii anticoruptie.

E important de precizat si faptul ca Vasile Blaga a venit singur la aceste audieri, nefiind insotit de un aparator legal.

author avatar
Cristina Stefan
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger