AcasăPoliticaVasile Blaga: Basescu are pact de coabitare cu Ponta, nu PDL

Vasile Blaga: Basescu are pact de coabitare cu Ponta, nu PDL

Contrar amenintarilor proferate, Vasile Blaga nu le poate face nimic primarilor PDL care joaca pe mana PMP-ului

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a atras atentia, joi, ca nu PDL a semnat acord de coabitare cu Victor Ponta, ci chiar presedintele Traian Basescu, democrat liberalul precizand ca partidul din care face parte ar fi fost acum principala forta politica de dreapta daca seful statului nu rupea PDL.

Intrebat cum vede atacurile lui Traian Basescu la adresa PDL, Vasile Blaga a raspuns: „Partidul Democrat si in continuare Partidul Democrat Liberal au fost in permanenta aparatori sinceri ai statului de drept si nu-i poate fi imputat nimic din acest punct de vedere. Le garantez tuturor romanilor si domnului presedinte ca lucrurile vor sta pe viitor la fel din punctul nostru de vedere. Nu noi suntem intr-un pact de coabitare cu cel pe care presedintele il critica foarte dur astazi, ci chiar presedintele. Dansul are un pact de coabitare cu Victor Ponta, nu PDL”.

Totodata, liderul PDL a afirmat ca intelege demersurile lui Basescu pentru a o „sprijini in continuare” pe Elena Udrea, careia „i-a facut si partid”. „Daca noi nu am fi fost atacati atat de dur si in campania electorala pentru europarlamentare, daca nu s-ar fi rupt bucati din partid, ii garantez presedintelui ca PDL ar fi fost de departe principala forta politica de centru-dreapta din Romania”, a mai spus Blaga.

Basescu a declarat, joi, ca la suspendarea sa din functie din anul 2012 a fost sustinut si de PDL, insa doar din oportunism, care a profitat de evenimente, iar azi sunt „in banca compromisului murdar” exact cu cei care „au dat lovitura de stat”.

author avatar
Alina Costache
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger