AcasăPoliticaVanghelie a bagat, pe sest, un nou partid in Parlament

Vanghelie a bagat, pe sest, un nou partid in Parlament

Arestarea si suspendarea sa din functie nu l-au vindecat pe Marian Vanghelie de politica. Dovada: realinerea fostului edil la startul cursei pentru Primaria Sectorului 5.

Marian Vanghelie nu se incurca in procesul in care este judecat pentru fapte de coruptie, ci a anuntat, ieri, ca va candida pentru un nou mandat de primar. Culmea este ca Vanghelie a livrat stirea intr-o conferinta de presa tinuta la Parlament, desi este un simplu cetatean. ”Minunea” a fost facilitata de deputatul independent Radu Popa care, dupa ce a traversat in viteza PPDD si PSD in timpul acestui mandat parlamentar, pare sa tinteasca o noua destinatie politica – respectiv noul partid a carui iminenta lansare a anuntat-o, tot ieri, Vanghelie. Un partid care are deja acoliti in PSD si UNPR din moment ce mai multi parlamentari ai celor doua partide i-au tinut spatele lui Vanghelie ieri, in timpul conferintei de presa. Referitor la noua formatiune politica, Marian Vanghelie s-a multumit sa spuna ca este vorba despre un partid de stanga, botezat ”Partidul Social Democrat Independent”, urmand ca restul detaliilor  sa fie aflate ”in circa trei saptamani” la congresul de lansare care va avea loc la Sala Palatului. Un eveniment la care vor participa 6.000 de persoane, dupa spusele fostului edil. In context, trebuie precizat ca este vorba despre o a doua incercare a lui Marian Vanghelie de a se dota cu un partid dupa excluderea sa din PSD (noiembrie 2014). Prima tentativa, Partidul Social Romanesc, i-a zburat de sub nas edilului dupa retinerea sa de catre DNA, partidul fiind preluat cu totul de Mircea Geoana – politicianul scos atunci la inaintare de Vanghelie. Motiv pentru care este foarte interesant de urmarit pe mana cui va merge Vanghelie de aceasta data, dupa ce s-a fript cu Geoana.

Nici Olguta Vasilescu nu se lasa

Recunoscuta ca o femeie barbata din fire, Lia Olguta Vasilescu nu admite nici ea sa fie scoasa din politica de DNA. Iar ca dovada ca noaptea petrecuta dupa gratii nu a inmuiat-o, aceasta a anuntat si ea ca va candida pentru un nou mandat la Primaria Craiovei, chiar daca DNA o ancheteaza pentru luare de mita. ”Un prieten mi-a spus ieri, cand i-am spus ca vreau sa candidez la Primaria Craiova chiar si din postura de independent, daca partidul gaseste un alt candidat, ca sunt nebuna. Probabil. Dar eu cred ca trebuie sa mai fie si astfel de oameni in Romania, chiar daca se spun tot felul de lucruri despre ei”, a decretat Vasilescu.

author avatar
National
767 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger