AcasăPoliticaValerica, Zgonit din PSD

Valerica, Zgonit din PSD

Strans uniti in jurul lui Liviu Dragnea, pesedistii l-au dat afara din partid pe Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea a pierdut definitiv meciul cu Liviu Dragnea. In loc sa scape partidul de un lider condamnat definitiv, Zgonea a fost zburat afara din partid.

Strans uniti in jurul lui Liviu Dragnea, pesedistii l-au dat afara din partid pe Valeriu Zgonea

Decizia a fost luata de Comitetul National Executiv al PSD, organism in componenta caruia intra multi social-democrati cu probleme in Justitie. Anterior matrasirii lui Zgonea, membrii conducerii PSD i-au oferit lui Dragnea, tot in unanimitate (ce exceptia lui Valeriu Zgonea, dar el deja nu mai conta), un certificat de buna purtare. Respectiv au votat un raport care decreta ca, desi este infractor cu acte-n regula, Dragnea nu a incalcat ”Codul de Integritate” al PSD, pe motiv ca fapta pentru care a fost gasit vinovat nu se inscrie la capitolul coruptie. Imediat dupa excomunicare, Valeriu Zgonea a pus semnul egal intre conducerea PSD si Inchizitie: ”Este o zi foarte importanta pentru viata mea. Mi-am amintit de Inchizitie si de ideea in care daca exprimi o opinie, automat esti condamnat pentru ca ai o opinie. Eu raman atasat valorilor social-democrate, am acceptat decizia lor, le-am spus ca liderii nu trebuie sa transfere problemele lor catre sutele de mii de membri. Este o decizie profund nedreapta (…) In loc sa plece el (Dragnea – n.r.),  plec eu”. Evident marcat de deznodamant, Zgonea a dat-o pe pilde: ”Ma uitam aseara la un documentar despre antilopele gnu care trec peste un rau si masculul alfa sare in rau si, fara sa gandesca, sar toate femelele dupa masculul alfa. Acel rau este plin de crocodili. Asa este si PSD- ul astazi. Scapa cine poate”. Aflat pe receptie, Dragnea i-a intors-o pe loc: ”Eu inteleg ca antilopele l-au mancat pe crocodil. Inteleg ca, in 2012, eram ca niste antilope in fata unui rau. Eu m-am aruncat in rau, altii au ramas pe la Camera Deputatilor”. Revenind in parametri strict politici, Zgonea a anuntat ca nu are de gand sa demisioneze din fruntea Camerei Deputatilor (”imi duc mandatul pana la capat respectand regulamentul si Constitutia”) si nici sa se inscrie in alt partid. Epitaful intregii afaceri l-a facut Dragnea: ”PSD nu statea in Mihai Viteazul. Colegii mi-au reprosat ca l-am sustinut pe Zgonea ca presedinte executiv. De vreo luna ma tot opun celor care il critica pe Zgonea. Ceea ce am crezut atunci s-a bazat pe niste perceptii ale mele, iar Zgonea le-a inselat”.

Iliescu: Puneti batista pe tambal pana ajungeti la ciolan

Reamintind ca nu este ”adeptul excluderilor si al altor masuri de forta”, care au facut deja ”mult rau” pesedistilor in trecut, Ion Iliescu si-a sfatuit urmasii sa ascunda gunoiul sub pres pana dupa alegeri: ”PSD trebuie sa se concentreze pe campania pentru alegerile locale, unde avem ceva de demonstrat: ca suntem partidul cu un program coerent de guvernare locala, pentru prosperitatea comunitatilor locale (si a pesedistilor – n.r.). Este timp, dupa alegeri, pentru o analiza aprofundata a situatiei din partid. Inchei reiterand apelul meu la calm si la responsabilitate”. Deja ambalati in operatiunea de ”reperare” a onoarei lui Dragnea, pesedistii nu au dat insa nici doi bani pe indemnul lui Iliescu, dupa cum s-a vazut ulterior.

author avatar
Simona Badulescu
691 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger