AcasăPoliticaValerian Vreme scapa turma parlamentara

Valerian Vreme scapa turma parlamentara

Cu concursul deputatilor, Valerian Vreme a ajuns la mana procurorilor

Deputatii au aprobat cererea privind incuviintarea urmaririi penale a colegului lor Valerian Vreme. Mai norocosi decat fostul ministru al Comunicatiilor, Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu au fost pasuiti inca o data de senatorii.

Cu concursul deputatilor, Valerian Vreme a ajuns la mana procurorilor

„Niciodata nu m-am gandit si nici acum nu cred ca am savarsit vreo fapta nelegala”, si-a pledat Vremea cauza. „Nu va cer clementa in sensul juridic al cuvantului pentru ca sunt sigur ca oricare dintre noi poate fi convins ca toate actele pe care le-am semnat pana in prezent sunt legale, atata timp cat nu s-au savarsit pe ascuns”, a mai spus fostul ministru al Comunicatiilor. In ciuda acestor argumente, deputatii au decis cu 153 de voturi „pentru” si 110 „impotriva” sa-l lase pe Valerian Vreme la mana procurorilor. O miscare inteleapta, menita sa mai spele obrazul Parlamentului, mai ales ca a venit in aceeasi zi in care Senatul a dat-o din nou in bara.

Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, pusi la adapost pana la sfarsitul lui octombrie

Concret, membrii Comisiei juridice au decis  sa nu intocmeasca raport in cazul senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu (ambii inculpati in dosarul Microsoft), amanand luarea unei decizii pentru data de 27 octombrie. Motivul invocat de senatori: documentele primite de la Ministerul Justitiei nu erau numerotate. „S-au desigilat dosarele, cutiile, erau trei cutii si s-a constat ca documentele nu erau numerotate si inregistrate, motiv pentru care s-au resigilat, pentru ca toate sa se intample in deplina legalitate”, a explicat chiar Ecaterina Andronescu. La randul sau, presedintele Comisiei juridice, senatorul Catalin Boboc, a precizat ca s-a cerut ca Ministerul Justitiei sa trimita un reprezentant care sa puna documentele in ordine.

Serban Mihailescu

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger