AcasăPoliticaValer Dorneanu, ales presedinte al CCR

Valer Dorneanu, ales presedinte al CCR

Magistratul care conducea  -interimar, de aproximativ o luna – Curtea Constitutionala a fost ales miercuri, cu majoritate de voturi, presedinte al acestui for. Este vorba despre fostul numar 3 in stat, judecatorul Valer Dorneanu.

„Cred ca ai mei colegi au avut incredere in experienta mea, calmul meu, spiritul meu conciliant si faptul ca vom reusi impreuna sa ducem prestigiul acestei institutii (…) mai departe (…) Am convenit ca o sa formam impreuna o echipa, sa pastram nivelul CCR”, a precizat in urma cu scurt timp Dorneanu. „N-am vrea sa fim arbitru de ring, am vrea sa fim arbitru constitutional”, a mai punctat noul presedinte al CCR, dupa ce s-a aflat rezultatul votului pentru sefia acestui for.

Votul s-a desfasurat chiar in ziua in care trei noi judecatori ai CCR au depus juramantul, in fata presedintelui, la Cotroceni. Este vorba despre Livia Stanciu, Varga Attila si Marian Enache. Ar mai fi de precizat faptul ca in cursa pentru prima functie in cadrul Curtii, demarata odata ce lui Augustin Zegrean i-a expirat mandatul, au intrat, pe langa Dorneanu, fost sef al Camerei Deputatilor si membru CCR inca de acum trei ani, si Livia Stanciu, intrata recent in echipa Curtii, dar si Daniel Morar, fost sef al DNA-ului si, totodata, magistrat al Curtii Constitutionale incepand cu 2013.

sursa foto: ccr.ro

author avatar
Cristina Stefan
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger