AcasăPoliticaValcov, precizari dupa ce si-a dat demisia de la Finante

Valcov, precizari dupa ce si-a dat demisia de la Finante

Dupa ce s-a aflat, duminica seara, ca si-a prezentat inca de la orele pranzului demisia din fruntea Finantelor, premierul insusi anuntand acest lucru, Darius Valcov a facut, luni dimineata, cateva precizari in aceasta chestiune. Social-democratul a confirmat ca a intentionat sa-si dea demisia inca de vineri seara, pentru a nu afecta imaginea Guvernului.

Intrebat, intr-o prima faza, ce lamuriri poate oferi in legatura cu acuzatiile care i se aduc in dosarul in care e suspect de trafic de influenta, ministrul demisionar al Finantelor a afirmat ca vineri, in timpul in care s-a aflat la DNA, a dat o declaratie. „Mai multe nu va pot spune decat ati vazut si dumneavoastra in presa. Atatea informatii am si eu acces. Eu am fost, vineri, am dat o declaratie in fata procurorului, mi-am sustinut nevinovatia Astept sa vad cum decurge cazul in continuare”, a explicat Valcov.

Social-democratul a intarit, apoi, spusele sefului Guvernului, cum ca ar fi vrut sa plece din fruntea minsterului pe care il conduce, cel al Finantelor, urmare a faptului ca a ajuns in vizorul DNA, si ca a discutat cu Ponta in acest sens inca de vineri seara. Au convenit ca intrevederea pe acest subiect sa aiba loc in jurul pranzului, in ultima zi a saptamanii trecute.

‘De vineri seara l-am anuntat pe premier de demisia mea’

Iar odata ce s-au intalnit, Valcov a venit du demisia pregatita, prezentandu-i-o sefului Guvernului. S-a convenit ca Valcov sa ramana in functie pana cand noul Cod Fiscal ajunge in Parlament, a mai precizat fostul priamr al orasului Slatina. „De vineri seara l-am anuntat pe premier de demisia mea tocmai pentru a nu exista o imagine neplacuta asupra Guvernului si a Romaniei. Duminica am avut intalnirea si mi-am prezentat demisia (…) Imediat cum trimitem Codurile (noul Cod Fiscal-n.r) o sa plec”, a consluzionat ministrul demisionar al Finantelor, inainte de a intra in sediul institutiei.

Va amintim ca DNA a anuntat ca pe numele lui Valcov, fost primar al orasului Slatina, s-a inceput urmarirea penala, fiind suspectat de trafic de influenta. „Din materialul probator administrat in cauza a rezultat ca urmare a intelegerii cu omul de afaceri, suspectul Valcov Bogdan Darius a primit, in perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme. Transferul sumelor a fost realizat cu sprijinul si prin intermediul unor persoane fata de care se desfasoara acte de urmarire penala, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a disimula provenienta si destinatia reala a sumelor de bani”, au anuntat procurorii DNA intr-un comunicat.

171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger