AcasăPoliticaVal de reactii dupa declaratiile lui Iohannis despre numirea viitorului premier

Val de reactii dupa declaratiile lui Iohannis despre numirea viitorului premier

Au trecut doar cateva zeci de minute de la anuntul primului om in stat in privinta intentiei sale de a nu numi un premier cu probleme penale pana sa apara primele reactii din randul numelor sonore din sfera politica.

Printre primii care si-au spus punctul de vedere a fost chiar fostul sef al Palatului Victoria, Victor Ponta. Care l-a comparat pe actualul presedinte cu predecesorul sau. „Eu l-am mai auzit pe Basescu spunand chestia asta (…) cati bani am dat pe ce zicea Basescu, tot atatia dau si pe ce spune Iohannis”, a declarat Ponta.

„Incalca grav Constitutia”

Mult mai vehementa a fost opinia exprimata de catre succesorul sau in fotoliul de sef al PSD-ului. In conditiile in care multi s-au grabit sa spuna ca ar fi principalul afectat de o astfel de decizie, Liviu Dragnea a tinut sa sublinieze, in primul rand, ca nu a spus niciodata ca vrea sa ajunga premier. „Eu vreau ca PSD-ul sa castige alegerile, sa poata sa faca majoritate, in special cu ALDE, si sa mearga la Cotroceni cu o majoritate”, a lamurit Dragnea, adaugand ca partidul „va tine cont de ceea ce vor romanii, si de asta ar trebui sa tina cont si presedintele Iohannis”.

Mai mult, numarul 1 in PSD considera ca presedintele „a intrat masiv in campania electorala”. „Sa iesi inaintea alegerilor sa spui pe cine ai prefera, respectiv pe Ciolos, sa spui pe cine nu ai pune, asta incalca grav Constitutia”, a acuzat Dragnea.

Ce spun liberalii

In tot acest timp, PNL-istii continua sa rosteasca numele actualului premier, cand vine vorba despre sefia Palatului Victoria si dupa decembrie acest an. „Optiunea ii apartine domniei sale (…) electoratul vede o foarte mare compatibilitate intre PNL si premierul Dacian Ciolos, pe care si l-ar dori in continuare prim-ministru”, e de parere Alina Gorghiu.

In alta ordine de idei, in cazul in care presedintele nu s-ar dezice de spusele sale, afectati de o astfel de viziune ar fi atat Dragnea si Ponta, cat si Vasile Blaga, dar si co-presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, toti intrati in vizorul procurorilor, in diferite dosare.

377 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger