AcasăPoliticaVadim si Basescu, de manuta la puscarie

Vadim si Basescu, de manuta la puscarie

Acuzat de Corneliu Vadim Tudor ca si-a insusit o parte din banii platiti pentru eliberarea ziaristilor rapiti, in 2005, in Irak, Traian Basescu este plimbat de magistrati intre Judecatoria sectorului 5 si Inalta Curte.

Fostul presedinte sustine ca este ”vanat” de procurorul general Tiberiu Nitu

Povestea a debutat dupa ce Vadim Tudor, inspirat de o carte scrisa de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, a sustinut ca Traian Basescu si Vasile Blaga au oprit pentru ei patru milioane de euro din cele 12 – 13 despre care se spune ca au fost platite pentru eliberarea ziaristilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Miscoci si Marie Jeanne Ion. Plangerea penala depusa de Vadim Tudor nu si-a putut urma cursul firesc, din cauza imunitatii de care se bucura presedintele Traian Basescu. Pus la pastrare, dosarul a fost redeschis acum la indicatia expresa a actualului procuror general, Tiberiu Nitu –  sustine Basescu: ”Observ pasiunea revolutionarului Nitu de a redeschide orice dosar in care apare numele Traian Basescu. Tiberiu Nitu asta poate.

Liderul PRM spune ca are probe sa-l infunde pe Basescu

E un proces de hartuire a unui fost presedinte”. Data fiind natura extrem de delicata a cauzei (in care sunt amestecate serviciile secrete si controversatul Omar Hayssam), magistratii nu se grabesc sa dea unda verde cererii Parchetului, ci dimpotriva, isi paseaza cererea de redeschidere a dosarului de la una la alta. Concret, dosarul a poposit mai intai pe masa Judecatoriei sectorului 5, care l-a expediat rapid la ICCJ, pe motiv ca este vorba despre politicieni cu inalte functii. Judecatorii Inaltei Curti au spus insa ”pas” dupa ce procurorul a confirmat in fata lor, ieri, ca parlamentarul Vasile Blaga a fost deja cercetat si scos din cauza. Iar cum pensionarul Traian Basescu nu are ce cauta la judecata ICCJ, dosarul a fost retrimis Judecatoriei sectorului 5. In timp ce magistratii nu stiu cum sa scape mai repede de un dosar in care informatiile sunt  secretizate pentru inca 40 de ani, Vadim Tudor sustine ca i-a facut bucata lui Traian Basescu: ”Eu te bag la puscarie, Basescule, eu te duc de manuta acolo, in celula cu Blaga”. In replica, Basescu i-a promis la randul lui peremistului ca il va actiona in instanta, dupa ce instanta se va pronunta in acest caz.

[poll id=”1062″]

author avatar
Simona Badulescu
2.127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger