AcasăPoliticaVacanta lui Crin Antonescu pune USL-ul in pericol: PNL ”fuzioneaza” cu DNA!

Vacanta lui Crin Antonescu pune USL-ul in pericol: PNL ”fuzioneaza” cu DNA!

In timp ce liderul lor se bucura de soarele Antalyei, in tara, procurorii anticoruptie culeg liberalii cu dosarele bine coapte.

OVIDIU SILAGHI - Liberalul obligat sa-si ia adio de la Ministerul Transporturilor

Pana a apuca penelistii sa digere acuzatiile aduse colegului Ovidiu Silaghi, DNA l-a mai luat o data “in suturi” pe Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apararii in Guvernul Ponta I. Urmarit penal inca din luna aprilie (in dosarul ”Case pentru generali”, in care este acuzat de achizitionarea in conditii nelegale a locuintei de serviciu, la pret un subventionat), Dobritoiu a aflat, ieri, ca s-a extins urmarirea penala in cazul sau si ca i se aduce o noua acuzatie, aceea de fals intelectual.

CORNELIU DOBRITOIU - Fostul ministru al Apararii merge pe ideea unei conspiratii anti-PNL

Intrebat, la finalul audierilor de ieri, daca este vorba despre un dosar ”demarat pe fond politic”, Corneliu Dobritoiu da de inteles ca da: ”Ca om, ce pot sa cred, cand nu s-a mai intrebat din 2009 pana in 2013 despre caz, iar toata avalansa s-a declansat in urma unei informatii pe surse ca liberalii iau Ministerul Apararii, si de acolo all the hell… (…)

RELU FENECHIU - Visul de a ajunge ministru al Transporturilor s-a transformat in cosmar

Acum e clar: liberalii sunt dusmanii neamului si trebuie lipiti de perete ca o musca”. Cum-necum, cert este ca PNL s-a ales in aceasta vara cu trei ”muste” lipite pe peretii DNA-ului – Relu Fenechiu, Ovidiu Silaghi si Corneliu Dobritoiu, dintre care ultimele doua cazute in tot atatea zile.

DNA ii strica vacanta lui Antonescu

ADRIAN STEF - Presedintele CJ Satu-Mare despre care Nelu Iordache spune ca l-a ajutat sa ”zboare” in functie

Aflat in vacanta pe litoralul turcesc, Crin Antonescu a reclamat, intre doua valuri, ”incercarea de denigrare a PNL”. Dupa inca o baie, liderul PNL a dezavuat cu subiect si predicat ”campania publica de compromitere politica a lui Ovidiu Silaghi”, dar nu a ezitat, in calitate de ”adept al respectarii regulilor democratice si al separarii puterilor in stat”, sa indemne Justitia ”sa-si faca datoria si sa faca lumina in cazul Silaghi”. Cum cazul Dobritoiu a aparut ulterior, este de asteptat ca Antonescu sa se vada nevoit sa mai dezavueze odata denigrarea partidului pe care mai toata vara l-a condus de la distanta. Revenind la Ovidiu Silaghi, alaturarea colegului Dobritoiu nu l-a pagubit de atentia presei, care s-a grabit sa anunte ajungerea pe masa Parlamentului a solicitarii de avizare a inceperii urmaririi penale, facuta de DNA in cazul Silaghi. Mai mult, in presa au aparut noi detalii din povestile narate de Nelu Iordache la DNA. Concret, acesta insista sa-l acuze pe Silaghi ca i-a cerut sa deschida noi rute aviatice care sa lege Satu-Mare de Europa in scopul sprijinirii candidaturii lui Adrian Stef (finul lui Silaghi – n.r.) la presedintia Consiliului Judetean Satu Mare. ”Personal am perceput aceasta solicitare ca un santaj si o cumparare a linistii in ceea ce priveste incasarea banilor de la CNADNR”, sustine astazi Iordache. Iar cum liniile deschise i-au adus pagube de 500.000 de euro in cele doua luni in care au functionat, Nelu Iordache adauga acum aceasta suma la cele 200.000 de euro despre care afirma ca i le-a inmanat personal lui Ovidiu Silaghi. Pomenirea numelui lui Adrian Stef in dosarul nasului nu a fost de bun augur pentru seful CJ Satu-Mare, care s-a trezit si el, ieri, invitat la DNA. La final, Stef a declarat ca discutiile nu au avut nicio legatura cu nasul Silaghi, ci s-au referit la referendumul de acum un an, mai exact la acuzatiile de fraudare a acestuia. Si cum, mai nou, pana si Cristian Ghibu, candidatul cel mai bine pozitionat pentru preluarea portofoliului Transporturilor, este cercetat de procurorii anticoruptie pentru trucarea unor licitatii, se poate spune ca DNA risca sa devina, incet-incet, cea mai importanta “filiala” a PNL…

[poll id=”578″]

author avatar
Simona Badulescu
657 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger