AcasăPoliticaVa da proba testului poligraf. Tariceanu: "Am acceptat fara ezitare"

Va da proba testului poligraf. Tariceanu: „Am acceptat fara ezitare”

Desi in prima faza a ales sa nu dea prea multe detalii in privinta prezentei sale, in cursul diminetii, la DNA, cum in spatiul public au aparut unele speculatii, Tariceanu a decis sa mai faca niste precizari, de aceasta data in scris.

La cateva ore de cand, iesind pe usa DNA-ului, mentiona ca a fost audiat- ca martor in dosaurl lui Bogdan Olteanu, dar si ca nu a existat o confruntare cu fostul sef al Camerei, in conditiile in care si acesta din urma a fost citat de procurori cam in acelasi interval orar ca si actualul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu a emis un comunicat, mai amplu fata de cel de dimineata.

Printre precizarile facute, liderul Senatului a explicat, fara echivoc, faptul ca a fost de acord sa fie supus testului cu detectorul de minciuni, in vederea lamuririi lucrurilor. „Am emis acest comunicat pentru ca doresc sa fie extrem de limpede pentru toata lumea: m-am prezentat in respectul legii la DNA, am raspuns cinstit si cu buna-credinta la intrebarile procurorilor in dorinta ca adevarul sa iasa la iveala. De aceea am acceptat fara ezitare propunerea procurorului sa ma supun de buna-voie testului poligraf, chiar daca acesta nu este recunoscut drept proba in fata instantei. Altfel, nu aveam nicio obligatie procedurala si nimeni nu putea sa-mi impuna acceptarea acestui test”, a punctat presedintele Senatului si, totodata, copresedintele ALDE.

In alta ordine de idei, Tariceanu nu a dorit sa incheie mesajul destinat opiniei publice fara sa sublinieze un aspect. „Mai vreau sa se stie ca nu voi ceda presiunilor si incercarilor de intimidare si discreditare, indiferent de la cine vin acestea”, a conchis fostul premier.

227 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger