AcasăPoliticaUSL sparge gheata promovarii legilor prin asumarea raspunderii

USL sparge gheata promovarii legilor prin asumarea raspunderii

Victor Ponta le-a spus parlamentarilor ca trebuie sa inteleaga si sa accepte asumarea raspunderii in cazul legii retrocedarilor

Guvernul Ponta si-a asumat raspunderea pentru noua lege a retrocedarilor. ”Impotenta politica nu mai are loc in 2013”, a decretat Victor Ponta.

Victor Ponta le-a spus parlamentarilor ca trebuie sa inteleaga si sa accepte asumarea raspunderii in cazul legii retrocedarilor

Din start, seful Guvernului a declarat ca este vorba despre ”o solutie juridica sustenabila pe termen mediu si lung” a problemei proprietatilor nationalizate de comunisti. In plus, noile reglementari sunt agreate si de CEDO, sustine Victor Ponta. Din Opozitie, PDL critica legea (”nu rezolva nimic”) si il acuza pe Ponta de ”demagogie pura” – Vasile Blaga: ”Si-a asumat raspunderea ca viitoarele guvernari, de dupa 2016, vor rezolva problema restituirii (…) Vom contesta la CCR legea retrocedarilor”.

In replica, Ponta spune ca demersul PDL este ”cel mai inconstient si iresponsabil gest” politic facut in ultimii 23 de ani, cata vreme pastrarea legii in forma actuala ar insemna ca Executivul trebuie sa plateasca, imediat, fostilor proprietari care si-au castigat bunurile in instanta, despagubiri in valoare totala de circa opt miliarde euro.

author avatar
Simona Badulescu
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger