AcasăPoliticaUSL isi trece fluierand bugetul prin Parlament

USL isi trece fluierand bugetul prin Parlament

Cum banii nu prea sunt si nici amendamente nu au avut voie sa depuna, parlamentarii s-au facut ca dezbat bugetul pe 2014. In realitate, articolele au fost adoptate pe banda rulanta, operatiune intrerupta cand si cand cu numere de circ politic.

Obligati sa dezbata un buget cu final cunoscut (guvernantii i-au avertizat deja pe parlamentari ca nu se accepta modificari), alesii puterii s-au resemnat, iar cei ai opozitiei au dat-o pe acuzatii si pancarte anti-Ponta si parasirea salii de sedinte. Este un buget ”brutal cu mediul de afaceri si fatis anti-intreprinzatori” si care impune romanilor ”biruri noi, ca pe vremea fanariotilor”,  a acuzat PDL-ul, prin vocea liderului Vasile Blaga. Mai inventivi, PPDD-istii si-au decorat pupitrele cu pancarte pe care tronau ziceri antiguvernamentale si anti-Ponta: ”Doctorand de Bucuresti, tot o coana Leana esti”, ”Fata descentralizare, verso baronizare”, ”USL nu guverneaza, exploateaza”, ”Rosia si Pungesti, Ponta clar o sa platesti”. Tinta principala a mesajelor, Victor Ponta, le-a platit pepededistilor pe loc, cu aceeasi moneda: ”Banuiesc ca v-ati pus dupa pancarte ca sa nu recunosc ca veneati sa negociati cu noi sa veniti la majoritate. E bine sa ramaneti acolo”. ”Avem mai multe pancarte decat membri ai opozitiei”, a sarit si Valeriu Zgonea in apararea sefului sau de partid. Afirmatie cu caracter vizionar, din moment ce parlamentarii PPDD au anuntat imediat ca parasesc lucrarile plenului in semn de protest. Ramasi mai mult in familie, parlamentarii USL au macinat articolele proiectului de buget cu o viteza care l-a socat pe independentul Remus Cernea, care i-a atras atentia presedintelui Zgonea ca este imposibil sa se numere miinile ridicate cu o asemenea viteza, respectiv sute de voturi in cateva secunde: ”154 voturi pentru, abtineri 11, voturi impotriva 33”, de exemplu. Observatia l-a calcat pe nervi pe Valeriu Zgonea, care i-a taiat microfonul lui Cernea, ”Procedura dvs. nu a fost identificata in regulament” si l-a invitat scurt sa iasa din plen.

Antonescu il lasa pe Ponta in offside

Marele absent de la dezbaterea proiectului de buget este presedintele Senatului, Crin Antonescu. Desi, conform functiei, trebuia sa conduca sedinta plenului reunit, Antonescu a profitat de vizita pe care omologul sau italian o face in Romania si a lasat toata responsabilitatea bugetului sa cada pe umerii premierului pesedist. Alaturi de care nu a vrut sa stea nici la declaratii, ieri, dupa sedinta grupurilor parlamentare reunite ale USL, desi Victor Ponta l-a chemat sa i se alature. ”Greva japoneza” la care recurge Crin Antonescu (in efortul sau de a se departaja de PSD pentru a putea pescui voturile electoratului de dreapta) a debutat odata cu asumarea raspunderii pentru legea descentralizarii si se va manifesta la mai toate evenimentele importante ale USL, sustin voci din PNL.

author avatar
Simona Badulescu
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger