AcasăPoliticaUSL dicteaza democratia „constructiva”

USL dicteaza democratia „constructiva”

In comisia de revizuire a Constitutiei, somnul ratiunii USL renaste monstri

Ca dovada ca nici in politica nu se inventeaza nimic, ci doar se reiau vechi clisee, Crin Antonescu readuce in contemporaneitate un termen folosit obsesiv de propangandistii comunisti: „constructiv”.

In comisia de revizuire a Constitutiei, somnul ratiunii USL renaste monstri

Concret, este vorba de „motiunea de cenzura constructiva”, despre care liderul PNL sustine ca ar fi folosita si de germanii Angelei Merkel. Obsedat mai nou sa-i semene distinsei doamne (noroc ca aceasta poarta cel mai des pantaloni, prin urmare nu riscam sa-l vedem pe Antonescu defiland spre Cotroceni intr-un deux-pieces cu fusta), liderul PNL o fi tinut probabil sa-i aduca un omagiu cancelarului german, taman in ziua intalnirii Merkel – Ponta. „Avem o formula care va contribui la stabilitatea politica si la stabilitatea Guvernului. Avem noutatea introducerii asa-numitei motiuni de cenzura constructive, prin care, cand se initiaza o motiune de cenzura, initiatorii trebuie sa propuna un succesor. Astfel, in calitate de semnatari ai unei motiuni, propunem sa cada premierul si Guvernul si, in succesiune, sa vina X, pe care il consideram capabil sa formeze o majoritate”, a detaliat Antonescu. Iar cum in Romania nu-i rost de opozitie constructiva, se poate conchide ca nici de motiuni de cenzura nu o sa mai auzim in viitorul programat de uselisti. In schimb, Antonescu a fost de acord cu reducerea mandatului prezidential, de la 5 la 4 ani, cu un mic bonus insa: va avea dreptul constitutional de a fi numit „sef al statului”, titulatura pe care liberalii i-o contesta vehement lui Traian Basescu.

USL da sah-mat parlamentarilor care spala putina partidelor de bastina

Parlamentarii, legati de glia partidului ca primarii

Cocotati pe varful celor 65 de procente, liderii USL au decis ca pot lua taurul traseismului politic de coarne, mai ales ca astfel isi pot conserva mai usor scorul. Solutia: in viitoarea Constitutie va scrie negru pe alb ca parlamentarul care pleaca dintr-un partid si se inscrie in altul isi pierde mandatul, a decis, ieri, Comisia de revizuire. Iar ca sa fie sigur ca amatorii de „turism politic” nu vor gasi portite de scapare, Crin Antonescu a precizat deja ca se cauta o „masura prohibitiva” indiferent de sistemul electoral adoptat: vot uninominal, pe liste sau mixt. Legarea parlamentarilor de gardul partidului-muma este si pe gustul lui Victor Ponta: „Va fi ca la primari. Nu vom acoperi situatia pe care am avut-o cu unii primari care raman in partid si fac opozitie interna”.

author avatar
Simona Badulescu
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger