AcasăPoliticaUSL canta regionalizarea pe doua voci

USL canta regionalizarea pe doua voci

Liviu Dragnea este de parere ca o conducere prin rotatie a regiunilor ar crea instabilitate

Proiectul privind impartirea administrativ-teritoriala a Romaniei, schitat de vicepremierul Liviu Dragnea, nu este pe placul liberalilor, acestia afirmand ca impartirea in opt regiuni va duce la federalizarea tarii.

Liviu Dragnea este de parere ca o conducere prin rotatie a regiunilor ar crea instabilitate
Liberalii, in frunte cu Klaus Iohannis, nu sunt de acord cu impartirea Romaniei in opt regiuni

In timp ce ministrul Dezvoltarii incerca  sa le explice parlamentarilor cum sta treaba cu regionalizarea, prim-vicepresedintele liberal, Klaus Iohannis, lucra intens la proiectul PNL de impartire a Romaniei. Mai mult, alesii liberali, care nu au participat la intalnirea cu Dragnea, declarau ca nu sunt de acord cu viziunea acestuia. ”Nu inteleg de ce atata graba. Eu am spus de la inceput ca nu sunt de acord. Impartirea in opt regiuni poate duce la federalizarea tarii sau chiar la centrifugarea ei”, a explicat deputatul PNL Mihaita Calimente.

”Eu le-am cerut tuturor cu mult drag si cu foarte mult respect sa fim rabdatori si sa avem foarte putina patima, pentru ca cu (sic! n.r.) aceste regiuni nu pleaca nimeni in mormant, nu le imparateste nimeni. (…) E prematur sa vorbim de orice numar atat timp cat nu s-a finalizat analiza. Din analiza poate sa iasa trei regiuni, poate sa iasa 60 de regiuni, 14 regiuni. Este vorba sa finalizam un studiu care sa dea pentru Romania un desen regional care sa o ajute sa se dezvolte echilibrat, iar oamenii sa o duca mai bine”, a declarat vicepremierul, mentionand, la randul sau, ca nu sustine ideea liberalilor ca regiunile sa fie conduse prin rotatie pana in 2016. ”O conducere prin rotatie ar putea sa genereze instabilitate”, a conchis Dragnea.

[poll id=”492″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger