AcasăPoliticaUrzeala prin care PNL il ademeneste pe Tariceanu

Urzeala prin care PNL il ademeneste pe Tariceanu

Trecerea lui Victor Ponta pe banca de rezerve i-a stricat toate planurile lui Calin Popescu Tariceanu si a lasat ALDE in afara ecuatiei politice bazate pe PSD. Situatie de care vor sa profite acum fostii colegi liberali ai lui Tariceanu.

Alina Gorghiu ii transmite lui Calin Popescu Tariceanu ca poarta PNL-ului ii este din nou deschisa

Conform tuturor datelor la zi, niciunul dintre cele doua mari partide, PSD si PNL, nu vor fi in stare sa formeze pe cont propriu un guvern, indiferent de rezultatele alegerilor din toamna. Ceea ce inseamna ca fiecare trebuie sa-si construiasca parteneriatele necesare din timp. Spre stupefatia multora (a social-democratilor in primul rind), actualul lider al PSD, Liviu Dragnea, nu pare interesat de pastrarea aliantelor deja parafate cu UNPR si ALDE. Dimpotriva, se poate spune ca Dragnea nu a stiut cum sa se debaraseze mai repede de partidele care l-au mentinut pe Victor Ponta, implicit si PSD-ul, la Palatul Victoria. Ca strategia este sau nu in favoarea pesedistilor este o alta discutie. Ce sare in ochi acum, pina si cuiva mai putin avizat, este curtea intensa pe care liberalii i-o fac lui Tariceanu. Iar motivul este si el evident: cotata cu peste 5% in mai toate sondajele, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu poate aduce PNL-ului (cu sau fara UDMR, in functie de scorurile finale) diferenta de pina la 50% necesara pentru ridicarea pretentiilor la guvernare dupa parlamentarele din 2016.

Gorghiu respinge ”categoric” o combinatie cu PSD

De unul singur, Victor Ponta reprezinta o miza mult prea modesta
Ca prima ofranda depusa la picioarele lui Tariceanu, co-presedintele PNL Alina Gorghiu s-a grabit sa excluda fara drept de apel orice coabitare post-electorala cu PSD, infirmind astfel unul dintre scenariile deja lansate in perspectiva viitoarei guvernari. ”Partidul National Liberal se afla in Opozitie fata de PSD, asta este certitudine. Eu stiu ca exista anumite teorii, care sint neconforme cu realitatea, ca am putea sa facem intelegeri, s-au vehiculat asemenea teme. Eu exclud o formula de experienta comuna stinga-dreapta din 2016, exclud categoric o astfel de posibilitate. Cred ca experienta Guvernului de stinga-dreapta din 2009, daca nu ma insel si alianta politica USL au demonstrat un lucru foarte cert, ca o coabitare cu PSD-ul este nociva”, a decretat, ieri, Gorghiu. Iar ca mesajul sa fie cit mai usor decodat de ALDE (formatiune de ”orientare politica de centru-dreapta, cu doctrina liberala”, conform propriei carti de vizita – n.r.), Gorghiu a adaugat si ca viitoarea guvernare trebuie sa fie una de dreapta.

 

Teodor Melescanu revine in politica activa, via ALDE de aceasta data

Sunt absolut convinsa ca Romania are nevoie de o guvernare liberala, o guvernare de dreapta, curajoasa, reformista, cu o viziune potrivita timpurilor pe care le traim. Va trebui sa ne gindim foarte clar cum sa cistigam alegerile parlamentare si cum sa le cistigam foarte bine, astfel incit sa putem sa guvernam intr-o formula care exclude PSD-ul si lucrul acesta va deveni realitate”, a detaliat liderul PNL, desavirsind astfel ”momeala” pentru Tariceanu.

Ponta n-are niciun farmec fara zestre

Liberalii incearca sa-l readuca la matca PNL pe Calin Popescu Tariceanu, cu tot cu ALDE

Culmea, concomitent cu cintecele de sirena fredonate de Alina Gorghiu, in presa centrala a aparut un zvon referitor la deteriorarea bunelor relatii existente intre Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta. Mai exact, surse social-democrate care s-au spovedit de sarbatori site-ului DCNews sustin ca intentia lui Ponta de a ramine cu orice chip in partidul care l-a consacrat i-ar fi cazut foarte greu lui Tariceanu, care viza de fapt ”zestrea” lui Ponta – respectiv bucata pe care acesta din urma ar fi rupt-o din PSD, odata cu plecarea sa spre alte zari politice. Urmarea: Tariceanu i-ar fi spus ”pa” fostului sau amic uselist si si-ar fi (re)intors ochii catre partidul sau de bastina: PNL.

Melescanu, misiune in ALDE

Colac peste pupaza noilor scenarii l-a pus inscrierea subita a lui Teodor Melescanu (fost liberal la rindul lui, dar cu adinci radacini pesediste) in ALDE. Diplomat de cariera cu vechi si trainice legaturi cu serviciul de informatii externe, Melescanu a condus SIE (actualul DIE) din februarie 2012 pina in septembrie 2014, cind a surprins toata lumea demisionind pentru a-si depune candidatura pentru Presedintia Romaniei. ”Am ales sa ma alatur Aliantei Liberalilor si Democratilor deoarece consider ca este singurul partid liberal din Romania in acest moment, mai ales ca ALDE este un partid liberal recunoscut la nivel european. Ma simt legat sufleteste de ALDE, mai ales prin prisma prieteniei vechi pe care o am cu Guy Verhofstadt si Graham Watson”, a avansat Melescanu o explicatie pur sentimentala a intempestivei sale inscrieri in ALDE. Asta in timp ce pentru cineva din afara totul seamana a stringere de rinduri, de unde si vorba ”mai rasfirati, baieti, mai rasfirati …”.

author avatar
Simona Badulescu
1.170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger