AcasăPoliticaUNPR nu voteaza motiunea liberalilor

UNPR nu voteaza motiunea liberalilor

PNL nu se poate baza pe voturile Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei cand vine vorba de demersul initiat, in Parlament, impotriva actualului premier si Executivului pe care il conduce. O spun, fara echivoc, joi, UNPR-istii.

Desi copresedintele PNL, Alina Gorghiu, il invita, deunazi, pe liderul UNPR, la fel ca si pe liderul interimar al PSD, sa se gandeasca „sa treaca de partea binelui public printr-un gest concret, in Parlament”, in conditiile in care, anterior, le cerea celor doi, intr-un comunicat, „sa se disocieze de un prim-ministru trimis in judecata pentru fapte de coruptie si sa-i retraga sprijinul politic care il mentine in functie”, vicepremierul Oprea nu ia in considerare varianta de a sustine motiunea de cenzura a liberalilor.

Iar acest lucru se intrevede dintr-o pozitie publica a formatiunii pe care o conduce Gabriel Oprea.

Asadar, din dorinta de a fi cat se poate de clari in privinta acestei chestiuni si a risipi orice urma de indoliala in privinta votului pe care UNPR intentioneaza sa il dea, in Parlament, in privinta motiunii de cenzura pe care liberalii au depus-o, recent, la adresa Guvernului Ponta, ca urmare a trimiterii in judecata a lui Victor Ponta, progresistii anunta, miercuri, ca nu vor sustine demersul principalului partid de Opozitie.

Redam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul UNPR:

UNPR isi reafirma sustinerea pentru coalitie, pentru guvernul din care face parte si pentru presedintele Romaniei, pe problemele ce tin de securitatea nationala.

Ca de fiecare data, UNPR opteaza pentru stabilitate si consecventa, doua atuuri pe care Romania le-a avut in ultimii ani si datorita carora rezultatele guvernarii incep sa se simta in viata de zi cu zi a cetatenilor. Prin deciziile sale, Uniunea a contribuit in mare masura la consolidarea acestui climat de stabilitate si isi va continua activitatea politica respectand aceleasi principii. Suntem corecti cu partenerii nostri, ne respectam cuvantul dat si suntem in continuare in slujba prosperitatii si sigurantei romanilor, adica in slujba interesului national.

Prin optiunile asumate, consideram ca venim in intampinarea asteptarilor legitime ale simpatizantilor nostri, dar si ale romanilor in general. Oamenii vor rezultate in economie, vor un nivel de trai mai ridicat, vor mai mult respect pentru valorile nationale si vor garantii sporite de securitate nationala si siguranta publica. UNPR este un partid national, care isi propune sa participe la indeplinirea acestor asteptari prin toate deciziile sale.

Consideram ca acest guvern este unul bun si trebuie sa mearga mai departe. in plan politic, suntem alaturi de partenerii nostri din PSD, continuam parteneriatul corect cu Presedintele Romaniei si incurajam dialogul orientat spre consens atat intre Putere si Opozitie, cat si intre partide si societate. Avem nevoie de acest consens, dar el trebuie sa vizeze prioritatile romanilor si nu prioritatile partidelor. Din acest motiv, UNPR nu va vota motiunea de cenzura la adresa Guvernului”.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger