AcasăPoliticaUNPR-istul Nicolicea vorbeste despre un "joc politic" impotriva vicepremierului Oprea

UNPR-istul Nicolicea vorbeste despre un „joc politic” impotriva vicepremierului Oprea

Eugen Nicolicea

Pornind de la o declaratie recenta in privinta tezei de doctorat a vicepremierului Oprea, deputatul UNPR sustine ca se poate vorbi despre o adevarata campanie indreptata impotriva liderului formatiunii al carei vicepresedinte este Nicolicea.

Eugen Nicolicea

Mai precis, parlamentarul UNPR face referire la opinia exprimata recent, in presa, de catre fostul consilier prezidential Marian Popescu, nimeni altul decat presedintele Comisiei de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti, in privinta tezei de doctorat a vicepremierului, in cazul careia au existat suspiciuni de plagiat, demontate, insa, de unicul for ce are competente in aceasta privinta, respectiv Consiliul National de Etica (CNE), din cadrul Ministerului Educatiei. „Declaratia lui Marian Popescu, fost consilier prezidential, este o opinie strict personala si un atac politic ce face parte dintr-o campanie mai ampla. Domnul Popescu se pune la dispozitia altora si profitand de o falsa legitimitate in aceasta chestiune face un joc politic impotriva vicepremierului Gabriel Oprea„, considera politicianul.

Eugen Nicolicea readuce in atentia opiniei publice faptul ca pe aceasta tema a lucrarii de doctorat a ministrului Oprea, CNE si-a exprimat un punct de vedere „oficial si legal”, dar si ca verdictul in acest caz a fost dat in unanimitate. „Bibliografia consultata a fost bine valorificata de autor in cuprinsul tezei de doctorat, iar in procesul de documentare au fost selectate si citate din lucrarile folosite, idei si informatii semnificative asupra problematicii analizate; (…) indicarea prin notele de subsol a lucrarilor consultate si a autorilor acestora se inscrie in cerintele care trebuie respectate in procesul de elaborare a unei lucrari stiintifice, cerinte impuse de dispozitiile legale in vigoare la data elaborarii tezei”, a fost concluzia Consiliului National de Etica”, puncteaza Nicolicea, intr-o declaratie de presa.

Cat priveste motivul acestui atac politic indreptat catre liderul formatiunii, dar si a partidului in general, deputatul UNPR considera ca survine „pe fondul cresterii inregistrate la nivel politic de catre Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei”.

Reamintim ca, recent, Popescu s-a pronuntat, intr-un interviu pentru gandul-,info, asupra lucrarii de doctorat a vicepremierului, despre care a spus ca „este vorba, in mod sigur, despre un plagiat”.

author avatar
eNational
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger